Den mycket efterlängtade spelkonsolen Nintendo Switch har nu fått ett officiellt lanseringsdatum. Även pris och de spel som kommer vid lansering har visats.

Länge var det rykten och spekulationer kring Nintendos mystiska konsol som vid tiden gick under kodnamnet ”NX”. I höstas fick vi reda på lite mer om konsolen samt att det officiella namnet är Nintendo Switch.

Under sin senaste presskonferens avslöjade Nintendo lanseringsdatum samt pris för deras kommande konsol. Även de spel som är bekräftade att lanseras i samband med konsolen har nu blivit listade.

Nintendo Switch lanseringsdatum och pris

För otåliga konsolspelare kommer det som en glad nyhet att Nintendo Switch lanseras den 3:e mars 2017. Den nya konsolen kommer att få ett riktpris i Nordamerika på 300 dollar. I Sverige verkar priset bli aningen högre, med det lägsta priset på Prisjakt vid skrivande stund på cirka 3 600 kronor. Merparten av de stora återförsäljarna i Sverige har ett listat pris på omkring 4 990 kronor. Dock är detta inte nödvändigtvis helt hugget i sten.

Nintendo Switch kommer inte heller att ha regionslåst mjukvara. Vilket betyder att det kommer att vara möjligt att till exempel köpa konsolen i USA och sedan köpa spel i Sverige och spela dessa utan problem.

Lanseringsspel för Nintendo Switch

Det kommer endast att finnas 5 spel att köpa vid konsolens lansering. Ett av dessa är ett spel utvecklat av Nintendo själva som kommer att vara en sorts samling av minispel som är utformade för att dra nytta av konsolens olika egenskaper. De spel som lanseras i samband med konsolen är:

  • 1-2-Switch.
  • Just Dance 2017.
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild.
  • Skylanders: Imaginators.
  • Super Bomberman R.

Nintendo kommer att fortsätta fylla på spelbiblioteket allt eftersom. Under mars månad eller senare under våren så får vi se lanseringen av:

  • Arms. (Våren)
  • Has-Been Heroes. (mars)
  • I Am Setsuna. (mars)
  • Mario Kart 8 Deluxe. (28:e april)
  • Puyo Puyo Tetris. (Våren)
  • Snipperclips, Cut It Out Together. (mars)

Joy-Cons och den bärbara delen av Switch

Med den nya konsolen så slår Nintendo mer eller mindre ihop sina bärbara och icke-bärbara konsoler i ett. Själva konsolen kan husera i en docka som sedan är kopplad till en TV för vardagligt TV-spelande i soffan. Konsolen kan även plockas bort från dockan och användas självständigt med hjälp av den inbyggda skärmen på 6,2 tum med 720p-upplösning.

De nya handkontrollerna kallas för Joy-Cons och kan antingen kopplas fast på konsolens sidor för bärbart spelande. Eller kopplas till det så kallade Joy-Con Grip för att spelaren ska få en trådlös handkontroll att använda när konsolen är i sitt stationära läge.

Vid bärbart spelande uppskattar Nintendo att användaren kan få mellan 2,5 och 6 timmars batteritid. Beroende på vilket spel som spelas. Zelda: Breath of the Wild, som är ett av de mer krävande spelen på Switch förväntas kunna spelas i cirka 3 timmar i bärbart format innan enheten behöver laddas.

Laddningen i sig sker via en USB Typ-C kabel. Även det en glad nyhet då Nintendo valt att inte använda sig utav en egenutvecklad kontakt och laddare då dessa laddare ofta kostar ett par hundra kronor styck.

Hårdvaran i Nintendo Switch

Hårdvaran i Nintendos nya konsol har ännu inte listats i sin helhet. Om Nintendo väljer att lista hårdvaran mer djupgående när vi närmar oss lanseringsdatumet eller om vi måste vänta på att någon annan dissekerar konsolen för att lösa mysteriet återstår att se. Men detta vet vi om hårdvaran i Switch vid skrivande stund enligt bgr.com:

Nintendo SwitchMobilDockad
Skärm:6,2"TV
Upplösning:720p (bärbar)1080p (stationär)
Processor:Nvidia Tegra, specialbyggd.
RAM:Oklart
Lagring:32 gigabyte inbyggt256 gigabyte extra via MicroSD minneskort
Anslutningar:USB Typ-C för laddning och dataöverföring.HDMI för video till TV.
Nätverk:802.11ac Wi-FiEthernet via USB LAN-adapter.
Batteritid:2,5 - 6 timmar beroende på användning.

Listan kommer att uppdateras när mer information om hårdvaran dyker upp.

Den 3:e mars är det alltså dags för Nintendos nästa konsol att dyka upp på marknaden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid