Nintendo ser ut att fortsätta storsatsa på sin senaste spelkonsol enligt en nyligen registrerad patentansökan som pekar mot att ett Nintendo Switch VR-headset kan vara på väg.

Nintendos fokus på sin senaste generations spelkonsol Switch verkar inte avta. En nyligen registrerad patentansökan från Nintendo tyder på att företaget kan förbereda sig för att lansera ett dedikerat VR-headset för sin spelkonsol.

Det var hemsidan Let’s Go Digital som först upptäckte Nintendos patentansökan som registrerades under den senare halvan av augusti månad. Ansökan visar inte bara produktens design utan även hur den är tänkt att fungera.

Enligt ovanstående bild skulle Nintendo Switch VR fungera som så att den portabla portionen av spelkonsolen fästs i VR-headsetet för att sedan hållas upp mot ansiktet. Bilderna visar inget slags huvudband för headsetet utan det ser ut att bli spelkonsolens handkontroller som blir anordningens handtag. Således ser det inte ut att finnas något stöd för headsetet när konsolen används i sitt stationära läge. Detta är dock något som kan komma att ha ändrats när lanseringen väl blir av.

Nintendo har i skrivande stund inte gjort något officiellt avtäckande vad gäller detta Switch VR-headset. Således finns det inte mycket konkret information kring om konsolen kommer att få ett bredare VR-stöd eller om detta till exempel blir en accessoar till de existerande Labo-produkterna eller dylikt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ahne Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ahne
Gäst
Ahne

Hellre använder jag Autismme-VRheadset till telefonen!