Flera användare på Reddit har rapporterat att sina Nintendo Switch-konsoler lider av ett värmeproblem kan böja konsolen när den används stationärt.

Nintendos senaste spelkonsol Switch åtnjöt en under omständigheterna lyckad lansering. Konsolen överskred Nintendos förväntningar på efterfrågan och var snart slutsåld i de flesta butiker. Dock tog det inte lång tid för rapporter om problem med konsolens Joycon-kontroller och repade skärmar, men inte nödvändigtvis på en nivå som är ovanlig för en nylanserad konsol.

Rapporter om böjda Switch-konsoler

Nu har dock flertalet användare på Reddit rapporterat om ett problem som kan potentiellt vara betydligt värre än en felande kontroller. Enligt användaren ”_NSR” har den handhållna delen av konsolen böjts på grund av värmeproblem som uppstått när den varit ansluten till dockningsstationen.

Böjningen uppges inte vara så pass allvarlig att skärmen har tagit skada. Men ett antal Reddit-användare uttrycker sin oro kring att detta kan komma att vara mer än en engångshändelse.

Nintendo Switch Reddit

Flera exempel – men få bildbevis

Det är inte bara _NSR som hävdar att sin Nintendo Switch lider av värmeproblem. Flertalet användare hävdar i tråden att man har upplevt samma sak med sina konsoler. Dock är det långt ifrån alla som har bidragit med bildbevis.

Bristen på bildbevis från de användare som hävdar samma problem med sina exemplar av Nintendo Switch betyder att det än så länge inte finns någon anledning till en lynchning av Nintendo. Men det kan vara värt att hålla lite extra koll på sin konsol när den är i stationärt läge under en länge tid.

Nintendo har vid skrivande stund inte kommenterat det påstådda värmeproblemet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Hans Bergengren
7 Årtal sedan

Bendgate 2.0… 😛

Man kan undra om konsollen rätar ut sig igen efter att den fått chans att svalna. Förmodligen, skulle jag gissa rent spontant. Litet ansikts-handflatigt är ju detta dock, särskilt efter plastskärmarna som repas, och så vidare.

Jag var personligen förvånad över att det inte var en fläkt även i dockningsstationen; om så varit fallet hade nog detta inte varit ett problem till att börja med…