Nintendos spelkonsol Switch har visat sig vara en otrolig framgång för företaget och de senaste säljsiffrorna visar att den nu sålts i fler exemplar än vad sin kultförklarade föregångare SNES någonsin gjorde.

Nintendos spelkonsol Switch ska under det fjärde kvartalet 2019 ha sålts i omkring 10,81 miljoner enheter. Detta är en ökning för samma kvartal det föregående året då spelkonsolen uppgavs ha sålt i 9,41 miljoner exemplar. Med denna fortsatta starka försäljning har Switch nu gått om Nintendo Super Entertainment System (SNES) i antalet sålda enheter under sin livstid.

SNES som förmodligen är en av de mest ikoniska spelkonsoler genom tiderna såldes i 49,1 miljoner exemplar. En minst sagt imponerande prestation för en spelkonsol som lanserades år 1990. Nu har dock Switch tagit över platsen som Nintendos tredje bäst säljande spelkonsol någonsin med totalt 52,48 miljoner sålda exemplar enligt de senaste siffrorna.

Speltitlar som Pokémon Sword & Shield har varit väldigt viktiga för spelkonsolens framgång. Det senaste Pokémon-spelet som lanserades för cirka ett halvår sedan har redan sålts i över 16 miljoner exemplar.

Det är inte bara SNES som är i siktet för Switch. Nintendos ursprungliga spelkonsol NES sålde cirka 62 miljoner enheter under sin livstid. Det är förvisso en bit kvar att gå för Nintendos nyaste spelkonsol innan sådana siffror uppnås. Det känns dock inte helt orealistiskt med tanke på det fortsatta momentum konsolen lyckats hålla.

Trots dessa imponerande siffror för Switch har spelkonsolen endast kommit ungefär halvvägs när det kommer till att bli Nintendos bäst säljande konsol någonsin. Företagets Wii-konsol blev omåttligt populär när det begav sig och såldes i drygt 100 miljoner exemplar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid