Nintendo Switch har sålt i tiotusentals exemplar på svenska marknaden och återförsäljare menar att konsolen inte verkar strular mer än konkurrenterna.

Nintendo har trots utbredda rapporter om barnsjukdomar och ett bristande spelutbud fått en smakstart på sin Switch-lansering. I samtal med flera svenska återförsäljare bekräftas att Nintendo Switch sålt slut hos de flesta butiker och det handlar för flera butiker om tusentals konsoler på bara några dagar. Statistik som stämmer väl överrens med rapporterna från övriga Europa där Switch sålt bättre än någon tidigare spelkonsol under sin första lanseringshelg.

Inte helt oväntat har försäljningssiffrorna för kritikerrosade The Legend of Zelda: Breath of the Wild närmast speglat konsolförsäljningen. Zelda är en av få stora lanseringstitlar för Switch och en återförsäljare som NordicHardware pratar med utvecklar skämtsamt synen på de initiala säljsiffrorna för konsolen;

– Det är världens dyraste Zelda någonsin.

Medan Zelda onekligen är det tveklöst största dragplåstret för Nintendos Switch-konsol som med sin hybriddesign kostar runt 3 700 kronor kommer andra positiva rapporter från återförsäljare.

Switch RMA-statistik står sig mot konkurrenterna

Nintendo SwitchDet har publicerats mängder med videorapporter om buggiga och strulande Switch-konsoler på Youtube. Detta verkar dock vara mer en effekt av Nintendos lyckade försäljning – många sålda enheter betyder fler måndagsexemplar ute i händerna på användare.

En av Sveriges största spelåterförsäljare påpekar att endast 0,4-0,5 procent av konsolerna som hittills sålts skickats tillbaka eller felanmälts. Det är siffror i paritet med övriga spelkonsoler som Xbox One och Playstation 4 efter deras respektive lanseringar.

Inte heller tonen eller feedback från kunder sägs peka på större tillverkningsproblem med konsolen. Även om det fortfarande är i ett tidigt skede och att utvärdering av byggkvalité ofta tar lång tid.

Zelda: Breath of the Wild går nu att köra på PC

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid