Nintendo Switch har blivit en säljsuccé men tyvärr verkar den populära konsolen lida av kvalitétsproblem och barnsjukdomar som kraschar och skärmrepor.

Medan många spelare är lyriska över Nintendos nya mobila hybridspelkonsol Switch är det många som har betydligt sämre upplevelser. Det har dykt upp otaliga rapporter från användare där byggkvalitén på spelkonsolen ifrågasätts. Bland annat säger flera rapporter att dockningsstationen redan efter dagar av användande kan repa skärmen på konsolen. Samtidigt som många spelare upplevt kraschar och grafikbuggar i sin nya konsol. Andra mer frustrerande problem är att fästa joycon-kontrollerna på rätt håll och hur Nintendo hanterar döda pixlar på sina skärmar.

Nintendo Switch lyfts av Zelda

Youtube-användaren CrowbCat har lagt upp en videokompilering på dryga 12 minuter med några av de videorapporter som publicerats av olika användare på Youtube. I kommentarerna till videoklippet listar han även andra rapporter som inte kom med i huvudkompileringen.

Medan inte alla användare upplever problem med sina Switch-konsoler verkar det onekligen vara större problem än isolerade händelser. Hur Nintendo hanterar problemen är ännu oklart.

Positiva nyheter är dock att lanseringstiteln The Legend of Zelda: Breath of the Wild, när det väl fungerar felfritt, får glödande recensioner. Ett spel som för övrigt redan lyckats emuleras på PC-plattformen.

Uppdatering: Vi har varit i kontakt med svenska återförsäljare som hävdar att de inledande RMA-siffrorna för Nintendo Switch ser normala ut. Snarare är de i paritet med siffrorna som rapporterades vid lanseringarna av Xbox One och Playstation 4. Mer information finns här.

Nintendo Switch-lanseringen
Vad tycker du om Nintendo Switch och de utbredda problem det rapporteras om?

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Stormense Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Stormense
Medlem
Stormense

Påminner om första Xbox 360 och ring of death och ändå blev en succé konsol. Vet inte hur det är med Nintendo men Microsoft var snabba att byta ut krånglande konsoler.

Medlem

Skulle gissa att dom flesta sådana här saker är påhittade problem av fanboys av andra konsoler men vem vet. Min har funkat perfekt i alla fall och tycker den överlag har presterat över förväntan.