Nintendo ryktas förbereda en uppdaterad version av sin spelkonsol Switch som ska lanseras under mitten av nästa år för att motverka konsolens försäljningssiffror som sägs svalnat av.

Nintendo ska enligt Wall Street Journal (WSJ) märkt av att försäljningen av företagets spelkonsol Switch har saktat ner. Detta ska ha lett företaget in på tankebanan att lansera en uppdaterad version av konsolen.

Nintendo ska enligt WSJ sikta på att lansera den uppdaterade konsolen under mitten av 2019, eller åtminstone under det andra halvåret. Detta för att öka intresset för konsolen under sommarmånaderna som traditionellt sett är relativt sega när det kommer till försäljning av spelkonsoler och liknande hårdvara.

Riktigt vad som kommer att uppdateras i konsolen sägs vara något Nintendo fortfarande diskuterar. Hårdvarumässigt tror inte WSJ att Nintendo kommer att göra några större förändringar. Detta för att inte dela upp konsolens användarbas med en konsolvariant som klarar av spel och annan mjukvara som en annan inte kan. Detta skulle således resultera i en inkrementell uppgradering över den nuvarande konsolen. Inte något som tar ett markant steg framåt likt Microsoft och Sony gjort med Xbox One X och Playstation 4 Pro.

Det spekuleras i att en ny skärm för konsolen kan vara på tapeten. Detta tros bli en LCD-skärm inspirerad av moderna smartphones. Något som ska ge bättre ljusstyrka och bättre energieffektivitet hos konsolen i ett möjligtvis tunnare utförande.

Detta skulle inte vara den första gången som Nintendo uppdaterar en existerande konsol. Sett till den uppsjö av handhållna spelkonsoler företaget lanserat genom åren har vi sett till exempel Gameboy Advance uppdateras i form av Gameboy Advance SP. Även nyare konsoler som Nintendo 3DS har uppdaterats så pass att företaget lanserat hela sex olika iterationer av konsolen genom åren.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid