Small preview image

Nintendo
Revolution
är knappast den mest omtalade spelkonsolen från
den kommande generationen. Xbox 360, som för övrigt
visas officiellt första gången i natt på MTV, och PlayStation
3
står för de flesta rubrikerna men nu har det även dykt upp
intressant information om Nintendos nästa generations spelkonsol, mer känd som
Revolution. Det handlar faktiskt om läckta specifikationer som är lika
inofficiella som de är imponerande. Vi ska tillägga att denna information
funnits ute ett tag men inte nått oss tidigare.


Nintendo har aldrig förknippats med råprestanda inom konsolvärlden, Gamecube och Nintendo DS är exempel på detta, och även om detta inte nödvändigtvis är negativt kan nu Revolution vara på väg att ändra vårt synsätt på Nintendos konsoler. Den kinesiska sajten Unika.com.cn har nämligen publicerat information om Nintendo Revolution och dess specifikationer. Det är som sagt var allt annat än officiella uppgifter och bör tas med en stor nya salt, men vi kan trots allt inte låta bli att föra vidare dessa imponerande specs.


Processorn tillverkas av IBM och ska vara av G5-modell med hela fyra kärnor som arbetar i 2.5GHz vardera (128KB L1-cachace vardera och delar på 512KB L2-cache). Utöver detta ska det även finnas separata processorer för ljud och fysikeffekter (PPU). Grafiksystemet är inte heller av denna värld utan ska bestå av ett specialutvecklat ATI-chip, RN520, med dubbla grafikkretsar som arbetar med hjälp av ATIs egen SLI-teknik. Som minne ska grafiksystemet använda sig av 16MB eDRAM. Själva konsolen kommer använda sig av 512MB systemminne som delas av både processorn och grafiksystemet. Konsolen ska med denna hårdvara stödja HDTV-upplösningarna 720p och 1080i.


Detta är de ”revolutionerande” specifikationerna som dykt upp för Nintendo Revolution och vi måste erkänna att det är väldigt svårt att ta detta på fullt allvar då det helt enkelt låter overkligt bra. Vi kan bara hoppas att Nintendo lyckas åstadkomma något liknande med deras Revolution för då lär ingen klaga på konsolens prestanda.


Källa: Unika.com.cn

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid