Nintendos nya spelkonsol uppges få det senaste AMD har att erbjuda i grafikväg, i både hårdvara och mjukvara.

Tidigare i veckan cirkulerade uppgifter om att Nintendo kommer satsa på mer prestanda än i Playstation 4 med sin nya spelkonsol NX. Det är inte jämförelsen med specifikt Sonys konsol (som varit ute på marknaden i snart två och ett halvt år) som gör de uppgifterna intressanta, utan snarare faktumet att Nintendo kommer satsa på en kraftfullare enhet med ökat fokus på grafik och prestanda, vilket inte var fallet med någon av Wii-konsolerna.

Polaris-grafik och Vulkan

Nu har nya rykten dykt upp om vilken hårdvara som faktiskt kommer användas i Nintendos nya konsol. Informationen kommer från en forumanvändare på Neogaf som menar sig ha tagit emot uppgifter från tre separata källor insatta i konsolens utveckling. Med andra ord finns det inga konkreta läckta dokument som informationen lutar sig mot, så vi gör bäst i att ta ryktena med en nypa salt.

Enligt ryktet kommer Nintendo NX använda sig av en Polaris-besläktad grafikkrets från AMD, tillverkad med 14-nanometersteknik. Just den här biten känns relativt självklar för en ny konsol år 2016 i och med att Nintendo sedan tidigare använt sig av AMD-grafik. Vad som däremot är intressant är att Nintendo i första hand sägs använda sig av Vulkan för att effektivisera renderingen. Det, tillsammans med faktumet att Polaris bör dra avsevärt mycket mindre ström än nuvarande 28-nanometerskretsar, ska göra det möjligt att porta tyngre titlar från exempelvis Playstation 4 och fortfarande ha utrymme för att öka bildfrekvensen eller sänka effektförbrukningen.

Samma källa talar även om att Nintendo kommer arbeta vidare på konceptet med sin bildskärmshandkontroll från Wii U och även göra det möjligt att ta med sig kontrollen hemifrån och spela över internet.

Det är fortfarande oklart när Nintendo kommer avtäcka sin nya konsol, men de första leveranserna sägs inledas lagom till julhandeln beroende på region.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid