Trenden med klassiska spelkonsoler i miniformat inleddes av Nintendos NES Classic Edition som tack vare hög efterfrågan var svår att få tag i under tiden den tillverkades. Nu gör den en comeback till butikshyllorna.

År 2016 lanserade Nintendo en miniversion av sin klassiska spelkonsol Nintendo Entertainment System (NES). Konsolen var väldigt eftertraktad och blev således svår att få tag på då butiker oftast inte hade kvar dessa på butikshyllorna en längre tid innan de blev uppköpta.

Nintendo följde sedan upp med Super Nintendo Entertainment System (SNES) i miniformat och företaget ryktas ge konsolen Nintendo 64 samma behandling. Även andra tillverkare, bland annat Sega, har bekräftat att man hakar på trenden.

Retrosugna spelfantaster får nu en andra chans att lägga vantarna på Nintendos minikonsol. Via Twitter har företaget nu bekräftat att NES Classic Edition (miniversionen) kommer att ta plats på butikshyllorna igen från och med den 29 juni.

Nintendo bekräftar att både miniversionen av NES och SNES kommer att finnas tillgängliga fram till årsskiftet. Dessvärre så har Nintendo inte bekräftat vilka återförsäljare i vilka regioner det är som kommer att ha tillgång till dessa konsoler.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid