Nintendo verkar ha siktat in sig på att möta all efterfrågan av SNES Classic Mini då man i en intervju försäkrade om att produktionen har ökats markant.

När Nintendo lanserade sin första minikonsol som baserades på legendariska Nintendo Entertainment System (NES) så trodde företaget inte att förfrågan skulle bli så pass stor som den faktiskt var. Detta resulterade i att alla exemplar snabbt plockades upp av retrosugna gamers och butikshyllorna länge stod tomma.

Nu har Nintendo avtäckt och gett ett lanseringsdatum för en minikonsol baserad på den minst lika legendariska uppföljaren Super Nintendo Entertainment System (SNES) och man försäkrar nu att kvantiteten av SNES Classic Mini kommer att väsentligt högre än föregångaren.

The FT har nu publicerat en rapport där man citerar en intervju med överhuvudet för Nintendo of America, Reggie Fils-Aimé som bekräftar att företaget har märkt hur stor efterfrågan är på SNES Classic Mini inför dess lansering och har därför ”dramatiskt ökat” produktionen av konsolen.

Fils-Aimé påpekar även att det var Nintendos plan att hålla antalet exemplar av NES Classic nere för att försöka hålla intresset för konsolen uppe. Dock hade man inte räknat med att efterfrågan skulle överstiga antalet tillverkade enheter så pass mycket. Tidigare retrospelprodukter från andra tillverkare hade skördat några störra framgångar.
Så Nintendos plan att medvetet skapa en brist på NES Classic lyckades, men bristen blev större än vad man hade förväntat sig.

I ett pressmeddelande går Nintendo nu ut med att man tidigare hade planerat att endast tillverkare SNES Classic Mini fram till slutet av 2017, men att konsolen nu kommer att fortsätta tillverkas under 2018.
Man nämner även att många fler exemplar av SNES Classic kommer att finnas tillgängliga än föregångaren på lanseringsdagen. I alla fall i Nordamerika, förhoppningsvis så siktar Nintendo även på att möta efterfrågan i andra delar av världen.

I pressmeddelandet nämns det även hur Nintendo planerar att leverera fler exemplar av NES Classic Mini under sommaren 2018, men att fler detaljer kring detta kommer att komma längre fram.

Den 29 september är det dags för SNES Classic Mini att lanseras. Förhoppningsvis så finns det så det räcker till alla.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Over Drive Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gäst

Underbart! Jag älskar NES! Jag har kvar alla mina gamla spel, men spelar mest på mina emulatorer