Det var nu ett par månader sedan vi för första gången rapporterade om Nintendos kommande portabla spelkonsol som gick under utvecklingsnamnet Nintendo DS. Konsolen var en direkt utmanare till Sony PSP (PlayStation Portable), som är Sonys första storsatsning på portabla spelkonsoler.


Nu har Nintendo publicerat information om deras nya spelkonsol som bland annat fastställer det slutgiltiga namnet till just Nintendo DS.


De två konsolerna skiljde sig åt på flera punkter och en som majoriteten tyckte Sony dominerade var konsolernas estetiska design.
Personligen var jag en av dem som verkligen inte var övertygad om Nintendo DS design, som helt enkelt kändes tråkig och föråldrad. Sony hade då lyckats mycket bättre med den stilrena PSP-enheten.
Till alla Nintendo fans stora lycka har Nintendo varit medveten om konsolens tillkortakommande och har nu även publicerat bilder på den slutgiltiga designen av konsolen.
Som bilderna tydligt avslöjar är det en markant förbättring av konsolens design och detta kan mycket väl vara en viktig detalj i marknadsföringen av Nintendo DS.


Nintendo har nu alltså finslipat konsolens yttre så nu är det bara det inre vi väntar på omdömen om. Det verkar i alla fall stå klart att många är beredda att stödja den nya konsolen med spelutveckling.


”Software companies worldwide have more than 120 Nintendo DS games in development. Nintendo alone is developing more than 20 titles, and in excess of 100 companies have signed on to create games for the new system.”


Läs mer om Nintendo DS och dess nya design här.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid