När det i dagsläget pratas om spelkonsoler är det oftast Sony och Microsoft som nämns i första rum med deras PlayStation resp. Xbox-konsoler.
Nintendo med deras GameCube verkar lura lite i skymundan men tydligen så går affärerna mycket bra för företaget som kan liknas vid TV-spelens urfader.
Nintendos inkomst för tremånadersperioden April-Juni slutade på 22.6 Miljarder Yen (ca 20 Miljarder SEK) jämfört med 11.1 Miljarder Yen för samma period 2003.
Försäljningen av Nintendos GameCube har onekligen ökat lavinartat under denna period, från 80,000 enheter till 640,000 enheter sålda under April-Juni 2004.
Trots detta gav den ökade försäljningen ingen vinstökning då priserna pressat så pass mycket det senaste året.
Den stora vinsten kom istället från mjukvarudelen av Nintendo som ökade med sammanlagt 11% för GameCube och Game Boy Advance plattformarna.


Man har även stora förhoppningar för sin nya mobila spelkonsol, Nintendo DS. Denna enhet väntas bidra till en vinstfördubbling överlag för företaget när årsrapporterna är klara.


Det är alltid kul med konkurrens och Nintendo visar onekligen att de kan hänga med på en tuff TV-spelsmarknad trots stöddiga konkurrenter.


Källa: Gamesindustry.biz

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid