NHW testar elektriska skateboards och Flowkart från SoFlow

Att anstränga sig för att ta sig fram är omodernt.

2

Företaget SoFlow visade under IFA 2017 upp en rad olika elektriska transportmedel och självklart var vi tvungna att utsätta oss för fara och testa dessa.

Att lägga energi på att ta sig framåt med sin skateboard, cykel eller dylikt är ett påhitt som hör hemma i stenåldern. Under IFA 2017 testade vi några produkter från företaget SoFlow som tillverkar elektriska skateboard, cyklar, sparkcyklar och hoverboards.

Bland annat tog vi oss en sväng i deras Flowkart som beskrivs kort och gott som en elektrisk go-kart. Den kan nå hastigheter på upp till 15 kilometer i timmen och har en räckvidd på 10 till 15 kilometer. Den väger endast 13 kilo och batteriet kan laddas fullt på cirka två timmar.

Flowkart har tre hjul, ett fram och två bak, framhjulet är väsentligt större än resterande två och bakhjulen är inte heller fixerade åt ett håll, detta låter användare sladda runt så mycket man känner för. Perfekt för den som blev lite väl inspirerad av The Fast & The Furious: Tokyo Drift, men som inte har ekonomin för att köpa en fullfjädrad sportbil.

Vi testade även SoFlows nya elektriska skateboard ”Lou”, ett projekt som finansierats genom Kickstarter. En nätt liten elektrisk skateboard som likt traditionella skateboard kommer med utbytbara hjul och grepptejp.

Lous batteri är gömt inuti själva brädan, detta ger den en mindre och mer diskret profil än andra elektriska skateboards. Batteriet är även utbytbart för den som ska ut på långa resor som kan behöva mer än en laddning. Lou har även två lägen för maxhastigheten där läge nummer 2 kan få skateboarden att skjuta iväg i runt 35 till 40 kilometer i timmen, och med en kropp byggd av kolfiber så är SoFlow säkra på att produkten kommer att hålla för långvarig användning i många år.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedJB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Ärligt talat, vad är detta?

Anton Karmehed
Admin

Produkterna eller vad syftar du på JB? 🙂