NHTV Enermax är kanske inte den tillverkare som är mest högljudd av sig på den svenska marknaden, trots att de flesta av oss framförallt känner till tillverkarens nätaggregat. Vi ska i dagens video däremot inte titta närmare på nätaggregat, utan något som både vi och Enermax känns en smula främmande till, nämligen tangentbord. Inte heller bara ett, utan tre stycken.

Enermax har under några år nu tillverkat tangentbord vid sidan av sin traditionella nätaggregats- samt chassitillverkning och likt Corsairs stereosystem SP2500 vi kikade på senast är tangentborden inriktade på premiummarknaden. Det dagens tre tangentbord Acrylux, Aurora Micro Wireless och Aurora Premium har gemensamt är relativt höga prislappar och hög finish utan en massa extrafunktioner; något som för tankarna till tillverkarens nätaggregatssatsning där filosofin är liknande.

Det samtliga tangentbord har gemensamt är kvalitetskänsla som går utanpå det mesta, och även om det finns mindre bekymmer såsom en benägenhet att dra åt sig fingeravtryck och ingen möjlighet att ställa tangentbordet i höjdled (Acrylux) och mindre plastighet i trackballen och musknapparna (Aurora Micro Wireless) är det ingenting som gör att vi kollar åt ett annat håll för bättre tangentbord. När det kommer till att skriva är främst Aurora Premium i en klass helt för sig och bland det bästa vi stött på, Acrylux är inte många steg efter, medan Aurora Micro Wireless är fullt dugligt att skriva på, även om fokus inte ligger just där för HTPC-tangentbordet.

Tangentbordstrion är dessvärre inte tillgänglig i Sverige med nordisk layout, men går att hitta i bland annat Tyskland, där layouten är densamma, även om Å har ersatts med ett Ü och tyskarna byter plats på Y och Z.

Hade tangentborden återfunnits på svenska butikshyllor med nordisk layout hade samtliga varit i riskzonen för utmärkelser, framförallt Aurora Premium hade prytts med ett ”NH Rekommenderar” utan någon som helst tvekan, då det är ett tangentbord undertecknad faktiskt ägt i ett par år själv och skulle utan tvekan slå till på ytterligare ett idag.

Egenskaper  Enermax Acrylux
Material
Förstärkt akryl samt plast
Anslutning
USB 2.0
USB-hubb USB 2.0, 2 portar
Tillgängliga färger Svart/Vit
Dimensioner
460x160x9.2mm (LxBxH)
Vikt
873g
Medföljande Tillbehör Torktrasa
Cirkapris 50€
Egenskaper Enermax Aurora Micro Wireless
Material
Borstad aluminium med diamantslipade kanter (ovansida), plast (undersida)
Anslutning
RF-sändare (USB)
USB-hubb Nej
Tillgängliga färger Svart/Silver
Dimensioner
319x193x33mm (LxBxH)
Vikt
800g (utan batterier)
Medföljande Tillbehör RF-sändare, 2xAA-batterier
Cirkapris 70€

Egenskaper Enermax Aurora Premium
Material
Borstad aluminium med diamantslipade kanter
Anslutning
USB 2.0
USB-hubb USB 2.0, 2 portar
Tillgängliga färger Svart/Silver
Dimensioner
455×172.5x25mm (LxBxH)
Vikt
1300g
Medföljande Tillbehör Inbyggt ljudkort med 3.5mm hörlursutgång samt 3.5mm mikrofoningång
Cirkapris 70€

 

Annons

16
Leave a Reply

Please Login to comment
16 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Henrik BerntssonMean MachineTempelrt_Andreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Börjar faktiskt fundera på om man ska byta ut sitt billiga Logitech UltraX Premium, grymt prisvärt för någon som knackar mycket text om dagarna men finns nog bättre lösningar där ute. Synd på tangentbordslayouten för Enermax-korten, får hoppas de får fotfästa här i Sverige också framöver.

Imlal
Gäst
Imlal

Har själv ett Logitech DiNovo Edge till min HTPC, precis som du säger så är touchpaded där ingen höjdare, hade nog blivit OK om den var dubbelt så stor, men älskar det i övrigt. Det är snyggt och har ju ett inbyggt Li-ion batteri så det är lite mer slimmat än Enermax Aurora Micro Wireless.

Kommer dock inte byta tangentbord till min stationära heller. Sitter med ett Microsoft Natural Wireless Ergonomic, tror man får vänta en bra stund tills att det kommer ett ”slimmat” liknande tangentbord.

Trevlig recension även om tangentborden inte var något för mig =)

//Jimmy

timmay
Medlem
timmay

Intressant HTPC tangentbord, har faktsikt funderat på att bygga ihop en HTPC snart.

Men Jonas, kom igen nu, testa valfritt mekaniskt tangentbord med Cherry MX Brown switchar, så kommer du aldrig vilja ha ett membranbord igen 😉 Tunga är dem också, och i de flesta fall välbyggda! Kan rekommendera Filco. Gillar dock aluminiumet skarpt på tangentborden i testet!

Henrik Berntsson
Admin

alutangentbord är verkligen inte fel funderar på att skaffa ett själv. Man använder det så mycket så det kan vara värt att investera i ett premium kanske, sen mitt tngtbord från 90-talet i plåt dog så har jag saknat tyngden och metallkänslan

Terho
Medlem
Terho

Henke du får skaffa ett rostfritt industri tangentbord så har du den känslan igen 😉 http://www.martinssonelektronik.se/dox/tangentbord.shtml bör hålla och spilla några groggar på ;-P

n0pax
Medlem
n0pax

Vill se ett test av ”LOGITECH WIRELESS SOLAR KEYBOARD K750” hur det reagerar i snabba spel : )

Jämnförelse mot ett Logitech UltraX

Funderar på att köpa ett men är lite tveksam innan jag vet hur bra det är. Kostar ca 800 kr och för dom pengarna kan man få ett riktigt bra tangentbord.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Mekaniska tangentbord är inte riktigt min grej. Det är lite för 80-tal med ”KLICK-KLICK-KLOCK-KLACK”, helt enkelt, är jag rädd, jag föredrar nog faktiskt Enermaxtangentborden. Fast jag kanske borde ta en närmare titt på något sådant i framtiden. 🙂 Terho: Det blir inte så mycket alkohol som rinner ner för min hals, än mindre ner för tangentbordet. Sen är de där tangentborden ganska osköna, mest gjorda för att alkisar ska kunna spy på dem på tågstationer, typ. 😛 n0pax: Kul att du har lite tips på vad du vill se, det är alltid intressant för oss att veta också. Det kan… Läs hela »

Hannes
Medlem

Ser rätt schyssta ut. Enermax har jag haft kontakt med sedan jag började med moddning, främst för att deras prylar ser bra ut och presterar lika bra. Mer av dem, och mer av dig Jonas!

Henrik Berntsson
Admin

[quote name=”Terho”]Henke du får skaffa ett rostfritt industri tangentbord så har du den känslan igen 😉 http://www.martinssonelektronik.se/dox/tangentbord.shtml bör hålla och spilla några groggar på ;-P[/quote]
Ser inte riktigt lika snygga ut som Enermax varianter dock men vätskeskydd är aldrig fel 😛

Andreas G
Medlem

Hehe, satt och väntade på när du skulle ge dig på att prata om Enermaxs tangentbord 🙂

Otroligt sköna skapelser.

Tempel
Medlem
Tempel

Snygga saker men är inte alutangetbordet lite kallt om det inte är väldigt varmt i rummet. Kör ju med halvfingervantar som det är redan nu i serverrummet 😀

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Tempel: de är faktiskt inte så förbaskat kalla ändå, mitt hus är kallt värre om vintrarna, men jag har aldrig känt några problem för det. Tangenterna är trots allt av plast, och det är ju dem man fingrar på, även om man gärna klämmer lite extra på tangentbordet i sig om man har ett tjockt alu-bord. 🙂

rt
Medlem
rt

Hej! Ny här – coolt forum.

Jag skriver och använder Mac Wallstreet G3 PB [sen Jura tid] med distinkt skönt anslag och stabilitet i tangenterna.

Jag letar efter ett löst tangentbord med sån känsla. Dom jag prövat har varit sladdriga tar tacksamt emot förslag 🙂 RT

Tempel
Medlem
Tempel

Tänkte mest på handlovsstödet, Aja, inte så kalla är för kallt för mig känner jag, synd.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

rt_: Välkommen ska du vara. Jag har hållt mig borta från Apple och deras tangentbord, så jag kan inte direkt säga så mycket om saken, men någon annan vet säkert.

Tempel: Handlovsstödet har aldrig stört mig, men å andra sidan är jag ganska okänslig mot kyla, så du kan ha rätt där. Det är ju klart kallare än ett plastbord efter några minuters användning. 🙂

Henrik Berntsson
Admin

köpte ett Enermax Aurora Lite efter en misslyckad beställning av premium som nu verkar vara helt slut. Lite är en Aurora Acrylux fast med aluminiumtopp istället om jag förstått det rätt. Det är en klar förbättrning över mitt gamla standard logitec jag kört med ett tag som reservbord sen jag blev av med mitt plåttangentbord från 90-talet. Tycker det har en hel del tyngd och metallkänslan är det inget fel på och sen är det riktigt bekvämt att skriva på 🙂