LG är kanske inte den tillverkare man först tänker på när man nämner notebooks, av en mycket god anledning; koreanerna har tidigare existerat på marknaden, men har haft ett par års uppehåll på denna front. Nu är man dock tillbaka och satsar på lyxiga notebooks, allra kaxigast är kanske den slimmade P210 med en 12.5″-skärm. Vi har självklart varit framme på Dustin Expo och tryckt en mikrofon under näsan på närmaste LG-representant.

P210 är alltså spjutspetsen i LG:s notebook-återlansering och vi kan alltså se att man med en gång faktiskt lyckats träffa en passande nisch; en konsumentlaptop på 12.5″, som för övrigt ryms i ett chassi för en 11.6″-laptop tack vare väldigt tunna ramar runt skärmen, är faktiskt ganska unikt med en riktig processor i dagsläget. Storleksklassen är annars förbehållen för netbooks i det stora hela, men P210 går några steg längre med Arrandale-baserade Core i3 och i5-baserade modeller, även om vi självklart hade föredragit en Sandy Bridge-CPU för bättre prestanda.

Batteritiden uppges till dryga 5h med en vikt på 1.3kg – inga rekordsiffror på något vis, men samtidigt klart respektabelt för en konsumentnotebook. Priserna börjar på cirka 8000:- och P210 finns i butik idag. Skulle du vara sugen på en kan du få den i vilken färg du vill, så länge du vill ha den i vitt.

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Mean MachineTempelAnton Karmehedn0paxJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

känns lite appleinspirerat, klart snygg iaf 🙂

ctrl
Gäst
ctrl

Gillar små laptops, men mer sugen på någon med ett riktigt grafikkort istället för Intels skämt till grafikkortsförsök.
Tittar runt lite själv efter ny lappis, och jag vill ha något som är under 13,3″ i storlek, för annars lir de så jäklans stora i min mening.

timmay
Medlem
timmay

Jag gillar starkt att man pressat in lite mer skärmyta och tagit bort de jobbiga, onödiga kanterna på skärmen. HAr ju redan börjat med LG i och med införskaffandet av en Optimus 2X, nu kanske det blir en smidig notebook också!

Anton Karmehed
Admin

Jag tycker LG förtjänar rejäl credd för detta tänket faktiskt. Det är i ärlighetens namn ganska sällan man ser nytänkande på den bärbara datormarknaden men detta med tunnare ram är en ren win-win grej för konsumenten. Visst vi vill se Sandy Bridge under skalet och lite lägre prislappar men design kostar det är ju bara att fråga Apple. 🙂
Nä mer tunna ramar och högkvalitativa skärmpaneler tack!

Jacob Hugosson
Medlem

Ser riktigt bra ut, skärmen är något av det viktigaste på en bärbar så tummen upp!

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Det enda jag själv egentligen ogillar med den är att den är vit, annars är den ta mig fan perfekt.

n0pax
Medlem
n0pax

Kan bara sammanfatta med övriga när kommer den i svart och med en Sandy Bridge 🙂
Möjligen en 500 GB disk med då : )

Tempel
Medlem
Tempel

Undrar om inte Anton är lite sugen på ledfläktar med tanke på hur länge han stod och sladdrade i Antecs monter 😆 Annars var det väl som vanligt på Dustin Expo. Inget direkt häpnandsväckande men kul att klämma och känna på en del saker som man är sugen på. Philips 3D-tv utan glasögon var riktigt ball.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Tempel”]Undrar om inte Anton är lite sugen på ledfläktar med tanke på hur länge han stod och sladdrade i Antecs monter 😆 Annars var det väl som vanligt på Dustin Expo. Inget direkt häpnandsväckande men kul att klämma och känna på en del saker som man är sugen på. Philips 3D-tv utan glasögon var riktigt ball.[/quote]
Jag vet inte vilken Anton du såg i Antecs monter men det var inte den här i alla fall då jag inte var på Dustin Expo i år. 🙂

Tempel
Medlem
Tempel

Sorry Jonas skall det ju vara… Man skall inte skriva när man förfestar lite…. SNart konsert! Mr Jones Machine

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Jag hade ju möte med min fanclub där, man kom inte riktigt iväg. Sen var det den enda montern jag inte hade stått och hängt i evigheter i med en halvtimme kvar till stängning. 🙂