NVIDIAs nylanserade NF3 250-chipset är det första Athlon 64-chipset där alla pratar om ett fungerande APG/PCI-lås. Men det finns även moderkort som fått denna feature att fungera med äldre chipset och ett av dessa har Anandtech fått tag på.


AOpen AK89 Max heter kortet och genom en nyligen uppdaterad BIOS har AOpen lovat bland annat ett fungerande AGP/PCI-lås. I en annars relativt vanlig recension står överklockningstesterna ut som något verkligen intressant.


Utan några speciella kylningslösningar eller fysiska modifikationer på moderkortet lyckas man dra upp processorbussen till overkliga 347 MHz. Då originalfrekvensen ligger på 200 MHz får detta ses som en minst sagt imponerande överklockning för den begränsade arbetsinsatsen. Det behövdes bara ett tredjepartsprogram för att sänka multiplikationsfaktorn och öka busshastigheten över BIOSens maxvärde på 250 MHz.


Om detta är vad vi kan vänta oss av den nya vågen av Athlon 64-moderkort som har fungerande AGP/PCI-lås ser det onekligen mycket lovande ut!


Läs hela recensionen på Anandtech.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid