Intel verkar ta rygg på AMD och Nvidia när det kommer till satsningen på datorspelare. Företaget börjar nu introducera spelpaket med flera utvalda processormodeller där konsumenter som köper sig en ny CPU får hela tre nya speltitlar eller expansioner på köpet. Satsningen sägs heta ”Never Stop Gaming” och ska ge ett mervärde på motsvarande 1 200 kronor.

AMD och Nvidia har under många år använt sig av olika spelpaketlösningar för att öka sin försäljning av grafikkort. Tanken är att skapa mervärde och köpsug hos konsumenter som när de investerar i ett kraftfullt grafikkort får efterlängtade speltitlar på köpet.

Nu verkar Intel göra en liknande satsning men utan grafikkort i stallet är det företagets processorer som står i strålkastarljuset. Även om Intel har flera processormodeller med förhållandevis kapabla integrerade grafikkretsar är deras nysatsning ”Never Stop Gaming” mest fokuserad på deras dyrare processormodeller där även grafikkretslösa Haswell-E-plattformen ingår.

Läs även: Svenska CPU-guiden – Sveriges största test av processorer

Enligt uppgifter ska Intels första paket bestå av tre stycken speltitlar där man blandar populära klassiker som Counter-Strik Go samt nya efterlängtade titlar som Just Cause 3.

 • Counter Strike: GO (värt $14.99)
 • Just Cause 3 (värt $59.99)
 • World of Warships (värt $50)

Intels första satsning på att sälja paket med processorer och spel verkar vara förhållandevis begränsad. Tillverkaren satsar i regel på mer påkostade Core i7-processorer från Haswell-E eller Haswell-familjen men exakta modeller sägs skilja mellan olika återförsäljare. Det är också oklart hur bred satsning Intel gör med dessa spelpaket och ifall de kommer till svenska marknaden.

”To participate in this Intel® Game Bundle, you must make a qualifying purchase of an Intel® -powered device to redeem the special offers associated with this promotion. ” skriver Intel på sin kampanjsajt.

Enligt uppgifter på Wccftech ska åtminstone en drygt 10-tal processorer med prislappar från runt 3 000 upp till 10 000 kronor skeppas från utvalda återförsäljare med kupongkoder för att få tillgång till speltitlarna. Noterbart är att inga nyare Skylake-baserade processorer finns på listan över utvalda CPU-modeller. Troligtvis en kombination av bristande tillgänglighet av Intel Core i7-modeller av Skylake samt en vilja att sälja slut större lager av Haswell-baserade processorer.

Lista över CPU-modeller som sägs omfattas av Intel Never Stop Gaming

 • Intel Core i7-5960X
 • Intel Core i7-5930K
 • Intel Core i7-5820K
 • Intel Core i7-4930K
 • Intel Core i7-4820K
 • Intel Core i7-4790
 • Intel Core i7-4790 S
 • Intel Core i7-4771
 • Intel Core i7-4770
 • Intel Core i7-4770 S

Initiativet med spelpaket är samtidigt klart positivt och något vi hoppas få se mer av även från Intel på den svenska marknaden.

Källa: Intel via Wccftech

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Velociraptor XelixxHasse TMorkulBengt8574 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Marviken

Prata om att döda cpu marknaden, AMD har redan idag i princip inget att konkurrera med förutom pris och får man ett par spel på köpet också är AMD inte ens ett alternativ.

Sebbe
Medlem
Sebbe

Ytterligare en anledning som gör att jag inte väljer en CPU från Intel. Hoppas att EU får tummen ur röven och tar fram böter precis som dom gjorde för M$.

Flyfisherman
Medlem

Vad?
Måste säga att jag inte förstår ovanstående ett dyft.
Är det något konkret med fakta, eller bara personligt tyckande och spekulationer?

Och vad har EU med saken att göra?
Mvh :-*

Bengt8574
Gäst
Bengt8574

ANTAR att det har något med monopolism och göra. But meh…

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Sebbe”]Ytterligare en anledning som gör att jag inte väljer en CPU från Intel. Hoppas att EU får tummen ur röven och tar fram böter precis som dom gjorde för M$.[/quote] Va? Nog för att jag inte heller tycker om Intels monopols situation men finns det några uppenbara anledningar varför EU skulle gå in och ge beter? Microsoft begick ju olagligheter, fortsatte att göra så trots påtryckningar och hade lång tid på sig att ändra på saker och ting innan de fick böter för sin monopol situation. Så jag har mycket svårt att se hur det skulle vara överförbart på… Läs hela »

Hasse T
Gäst
Hasse T

[quote name=”Sebbe”]Ytterligare en anledning som gör att jag inte väljer en CPU från Intel. Hoppas att EU får tummen ur röven och tar fram böter precis som dom gjorde för M$.[/quote]

Håller med. Vem fan stöttar Intel dessa dagar. Ett kriminellt skitföretag som lever på sitt namn. Mest synd om alla deras trogna kunder som går på lögnerna.

Stefan Bäcklund
Medlem
Stefan Bäcklund

[quote name=”Hasse T”][quote name=”Sebbe”]Ytterligare en anledning som gör att jag inte väljer en CPU från Intel. Hoppas att EU får tummen ur röven och tar fram böter precis som dom gjorde för M$.[/quote]

Håller med. Vem fan stöttar Intel dessa dagar. Ett kriminellt skitföretag som lever på sitt namn. Mest synd om alla deras trogna kunder som går på lögnerna.[/quote]

Lögnen om att min trogna gammla 3770k, slår din prolle på fingrarna? Nej tack, jag vet att jag inte behöver uppgradera ännu.

Velociraptor X
Gäst
Velociraptor X

[quote name=”Sebbe”]Ytterligare en anledning som gör att jag inte väljer en CPU från Intel. Hoppas att EU får tummen ur röven och tar fram böter precis som dom gjorde för M$.[/quote]

Känner ingen som köper Intel längre. De känns inte direkt nyskapande. Tar bra betalt för gammal skit är de däremot bra på.