I Sverige och andra industriella länder har majoriten av invånarna tillgång till någon form av internetuppkoppling och en vanlig uppfattning är att samma sak gäller för resten av världen. Dock saknar fortfarande över 60 procent internetuppkoppling, samtidigt som användningen accelererar.

Sverige är ett av världens mest anslutna länder, men alla delar av världen delar inte samma avancerade infrastruktur. Commander.com har genomfört en undersökning där de samlat data för olika världsdelar och undersökt hur många av invånarna som har tillgång till internet och hur mycket den siffran faktiskt har ökat sedan december 2000.

60plus

Den mest anslutna kontinenten är nordamerika, där 78,6 procent har tillgång till en internetanslutning, en ökning på 153,3 procent sedan år 2000. På andra plats är Oceanien med 67,6 procent – med en betydligt högre ökning på 218,7 procent under samma tidsperiod. Europa trillar in på tredje plats med 63,2 procent och en ännu större ökning, 393,4 procent sedan december 2000.

sub50

Mellanöstern, Asien, Afrika och Sydamerika har en lägre del användare, men däremot enormt mycket högre ökning sedan år 2000. Afrika, den minst anslutna kontinenten med 15,6 procent, har ökat sin siffra med inte mindre än 3 606,7 procent. Asien ligger på 27,5 procent och har ökat med 841,9 procent under samma period. Mellanöstern och Sydamerika ligger på strax över 40 procent och har båda två ökat med 1 310,8 respektive 2 639,9 procent.

world

Med alla siffrorna sammanräknade har världen med sin befolkning på strax över 7 miljarder en internetanvändarbas på 34,3 procent som ökat med 566,4 procent. Så medan 34,4 procent är en siffra som helt klart hade kunnat vara högre så är tillväxten verkligen imponerande och upplyftande. Internet är trots allt mycket mer än bara facebook-statusar och kattbilder, det är ett kraftfullt verktyg för att dela samhällsinformation, ta del av utbildning och snabbt sprida information om vad som pågår i olika delar av världen.

Det är oklar när eller om vi kan nå till 100 procent, men med den nuvarande tillväxten behöver det definitivt inte ligga långt borta.

Källa: Commander.com Seagate


Relaterade artiklar

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid