LTE står för Long-Term Evolution, och tekniken uppgraderas löpande med högre hastigheter och nya funktioner. Nu har Qualcomm släppt ett nytt LTE-modem med stöd för LTE Advanced med teoretiska hastigheter på upp till 1 gigabit per sekund.

Samtidigt som sin nya processor anpassad för smarta klockor har Qualcomm avtäckt sitt senaste LTE-modem. Qualcomm Snapdragon X16 kan i teorin leverera rekordhöga 4G-hastigheter fiberklass. Modemet använder sig av en teknik som med hjälp av fyra separata antenner sammanför totalt 10 unika dataströmmar med en kapacitet på vardera 75 till 100 megabit per sekund.

snapdragon x16 info

Teleoperatörer som implementerat stöd för LTE Advanced och carrier aggreggation, som tekniken kallas, ska på detta sätt kunna leverera datahastigheter i gigabit-klass. Flera svenska operatörer som Tele2, Tre, Telia och Telenor arbetar med utbredning av carrier aggreggation i Sverige men det är oklart exakt hur höga hastigheter dessa nät kan leverera i praktiken, då det bland anant kommer bero på vilka frekvenser som används och hur många användare som brukar samma mast.

Snapdragon X16 LTE väntas dyka upp i kommersiella produkter under andra halvåret 2016.

Källa: Qualcomm

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid