Com Hem fortsätter att leverera snabbare bredband och sedan 2007 har man gått från 50 Mbit/s till 100 Mbit/s 2008 och nu är man redo att släppa deras nya tjänst på 200 Mbit/s i stor skala i Sverige. Under lansering ska det finnas tillgängligt i 400 000 hushåll men i takt med att man breddar tjänsten ska denna siffra växa till 1,4 miljoner hushåll.

Com Hem är idag en av de ledande leverantörerna av bredband och står för 40% av Sveriges hushåll är bundna till Com Hems bredband, tv och telefoni. Bredbandstjänsten får sig nu ett rejält lyft och når nya höjder.

”Vi ser hur efterfrågan på höghastighetsbredband ökar kraftigt och det har förstås att göra med ett förändrat Internetbeteende. Tyngre sidor och tjänster på Internet, ökad streaming, fler datorer och andra smarta enheter i hemmet är alla faktorer som bidrar till att man behöver högre kapacitet på sitt bredband”, säger Marie Johansson, chef för produktledning för telefoni och bredband på Com Hem.

Tidigare reklam för Com Hems 100 mbit/s bredband

Antalet hushåll som ska få tillgång till 200 Mbit/s när det lanseras idag är 400 000, men det ska omfatta majoriteten av antalet Com Hem-hus och bredda sig till 1,4 miljoner i takt med att man uppgraderar nätet för att klara av den ökade belastningen.

Tjänsten kostar 1 kr för modemet plus 499 kr/månaden och har en bindningstid på 12 månader. Nedladdningshastigheten ligger på 100 – 200 Mbit/s med uppladdningshastigheten ligger på relativt låga 7 – 10 MBit/s. För er som är intresserade kan man redan idag ringa och uppgradera sitt nuvarande bredband till 200 Mbit/s.

7
Leave a Reply

avatar
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MASSSWEDEMean MachinehirschTempelMerlinen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Minky
Medlem
Minky

Ett fel i första meningen, det skall stå:

”Com Hem är idag en av de ledande leverantörerna av avbrott och antalet kunder som är uppgivna står för 70% av Sveriges hushåll är bundna till Com Hems bredband, tv och telefoni. Bredbandstjänsten får sig nu ett rejält lyft och når nya höjder, idag lanseras en nästan fungerande tjänst som ändå är oanvändbar.”

🙂

Anton Karmehed
Admin

Minky: Du skrev vad nog många tänker, tyvärr.. 😛

Har själv nästan bara dåliga erfarenheter av Com Hem också och även om det är kul att de höjer ribban för bredbandshastigheter har de ju enormt mycket annat de skulle behöva förbättra. Just deras monopol-liknande ställning på kabelmarknaden har ju varit ett problem länge. Man kan ju jämföra deras utbud/priser mot exempelvis Canal Digital, får nästan vuxna män att sätta sig i ett hörn och gråta..

Merlinen
Medlem
Merlinen

Nedströmshastighet: 100-200 Mbit/s
Uppströmshastighet: 7-10 Mbit/s

Var ju inte mycket till upload man fick 🙁

Nä, man sitter nog kvar med sitt 100/100Mbit

Tempel
Medlem
Tempel

Fåse, det där eller BBB för 300kr och 10/100 och lägre ping dessutom. Inte så svårt val nej…

Fredrik
Medlem
Fredrik

Ge mig fiber istället för den här skiten…

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

En annan bor ju i den bortglömda skogen utanför Stockholm, ADSL är allt jag har… 8/1 ftw.

Magnus
Medlem
Magnus

Har aldrig haft problem med comhem, men så bor jag i en stad där allmännyttan är väldigt stor och de har ramavtal med tele2. Själv bor jag i en bostadsrätt och alla bostadsrätter har comhem och endel har både comhem och bredbandsbolaget. Desvärre har jag bara comhem där jag bor. Hastighet som jag kan få som mest är endast 24Mbit. Jag tror det har med helt enkelt att denna mellanstora stad har tele2 i allmännyttan och därmed lönar det sig inte att bygga ut. Jag har sett kunder fått 50Mbit i en utbyggnad och sedan 100Mbit och nu 200Mbit medans… Läs hela »