Allt fler vill ha tillgång till allt snabbare internetanslutningar, och flera internetleverantörer vill därför kunna erbjuda internetuppkopplingar upp till 1 gigabit per sekund. Näst ut är Com Hem, som nu kommer börja erbjuda gigabitanslutningar i stadsnät och egna fibernät.

Världens internettrafik trappas upp ständigt, samtidigt som högre kvalitet på bilder, video och annan media innebär att mer data behöver kunna flyttas snabbare. Förra året introducerade bredbandsleverantören Com Hem 500 megabit, en hastighet som idag finns tillgänligt i 1,4 miljoner svenska hushåll. Som svar på den ökande efterfrågan på snabbare internetanslutningar kommer Com Hem nu även börja erbjuda upp till 1 gigabit per sekund till utvalda hushåll.

Hastigheten kommer finnas tillgänglig både i Com Hems egna fibernät och via öppna stadsnät. Det framgår inte exakt hur många hushåll det handlar om, men enligt Com Hem kommer tillgänligheten att öka successivt i takt med den ökande efterfrågan.

Den här typen av snabba internetanslutningar är ofta mer än vad en vanlig konsument har nytta av idag, men kan mycket väl bli standard inom ett fåtal år. Efterfrågan på mer högupplöst media och strömning av 4K-video kommer ställa högre krav på infrastrukturen, och uppkopplingar på 100 megabit och uppåt blir både vanligare och billigare.

Prislappen för just Com Hems gigabitlösning blir 499 kronor per månad de första 3 månaderna och ligger sedan på 899 kronor per månad.

Relaterade artiklar

4
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Nisse977kalle34johnjensen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Stormense
Medlem
Stormense

Varför är ComHem alltid dyrast. Ungefär som Telia = gammal statligt bolag, gnäller mest över att kunderna har det för bra och är dyrast.

Nisse977
Medlem
Nisse977

Jag kommer ha öppen fiber hemma i villan.
Skulle vilja veta Johnjensen, vem som är billigast på 1Gbit uppkoppling? Har hittills inte sett någon billigare än Comhem 899kr. ”De andra” ligger mellan 900 och 1000kr per månad vad jag kan hitta på deras hemsidor.

kalle34
Gäst
kalle34

Jag tror Ownit är billigast har haft 100/100 Mbit/s i snart 2 år och betalar bara 89kr/mån och deras 1000/1000 Mbit/s kostar 399kr/mån.

Nisse977
Medlem
Nisse977

Det låter ju bra, men var kan jag se deras priser. De har av någon anledning gömt de uppgifterna från hemsidan… Det tycker i alla fall jag verkar hyfsat skumt?? Om man har billiga priser brukar man ju skryta om det, inte undanhålla..