Asus presenterar en ny generation av trådlösa nätverksroutrar när man idag lanserar toppmodellen RT-AC68U som blir en av de första på marknaden att lova en kapacitet på upp till 1 900 megabit per sekund. Vilket matchas med en USB 3.0-port och n ny dubbelkärnig processor för högre hastighet.

Routermarknaden har idag fokus på den nya 802.11ac-standarden och Asus är en av de första tillverkarna att ladda med den 5:e generationens dubbelkärniga 802.11ac-kretsuppsättningen. Tack vare den ökade processorkraften med kretsens två 800 megahertz Cortex-A9-kärnor och stöd för Broadcoms TurboQAM-teknik ska den totala överföringskapaciteten nu ligga på 1 900 megabit per sekund. Mot 1 750 megabit per sekund i tidigare generationer av ac-routrar.

Asus har nyligen hamnat i blåsväder på routermarknaden där man blivit stämda av konkurrenten Netgear för bland annat falsk marknadsföring och ”dopade” routrar med för höga effektstyrka. Hur Asus hanterar denna situation är fortfarande något oklart men när man nu lanserar en ny toppmodell i segmentet slår man sig återigen på bröstet för dess höga prestanda.

asusAC68U_2

asusAC68U_3

Förutom ökad maximal bandbredd har Asus försett sin nya router med stöd för USB 3.0 (på en av två portar) som kan användas antingen för externa lagringsprodukter eller exempelvis ett 4G-modem. Samtidigt lovar man upp till 150 procent bättre räckvidd (oklart i jämförelse med vad) samt bättre signalkontakt med Airadar där wifi-signalerna automatiskt koncentreras mot de uppkopplade klienter du har i ditt nätverk.

För att ytterligare effektivisare sina trådlösa nätverk presenterar Asus även sitt trådlösa nätverkskort PCE-AC68 som med sin PCI Express x1-anslutning kan användas i stationära datorer. PCE-AC68 använder sig av tre löstagbara antenner och ska i sin tur ge 150 procent bättre räckvidd än traditionella wifi-klienter. Nätverkskortet är kapabelt att nå upp till 1 300 megabit per sekund över 5 gigahertz bandet med 802.11ac-standarden.

Asus RT-AC68U är lika påkostad som kraftfull och får ett riktpris på 2 990 kronor inklusive moms när routern dyker upp på svenska marknaden i oktober.

asusAC68U


Relaterade artiklar:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid