Med en ständigt växande skara internetanvändare världen över ökar behovet av högpresterande internationella fiberlänkar. Nu har samarbetsprojektet SJC slutförts och resulterat i ett kabelsystem som klarar 28 terabit per sekund mellan sju asiatiska regioner.

Med den snabbt växande ekonomin och tekniktillgängligheten i bland annat Kina följer ett kraftigt ökande internetanvändande, både sett till antal användare och till mängden data per användare. Den snabba utvecklingen har kraftigt ökat behovet av en robust och högpresterande kabelförbindelse i regionen, och ett svar på det behovet kallas för SJC.

SJC står för Southeast Asia-Japan Cable och är ett samarbete mellan en rad lokala och internationella företag och organisationer, bland annat China Telecom, KDDI Corporation, Globe Telecom och Google. Systemet länkar samman Japan med Kina, Brunei, Hong Kong, Singapore och Filippinerna samt en möjlig länk till Thailand. NEC Corporation tillsammans med TE Subcom tillhändahåller systemet som med sina 8 900 kilometer fiberkabel uppdelat i sex fiberpar som totalt ska klara av 28 terabit per sekund.

Hittills har projektet kostat cirka 400 miljoner dollar och kan komma att byggas ut ytterligare, då till en total kabellängd på 9 700 kilometer, motsvarande nästan en fjärdedel av Jordens omkrets.


4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Emil TfackamatoElias Laurell-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Fränt! Kan de inte passa på att bygga ut atlantenlinan också? Den är grymt slö ibland :/

Elias Laurell
Gäst
Elias Laurell

30 Kilibit per person, om vi räknar med 1 miljard personer.

fackamato
Medlem

[quote name=”Elias Laurell”]30 Kilibit per person, om vi räknar med 1 miljard personer.[/quote]

kilibit, det blir stark data!!

Emil T
Gäst
Emil T

[quote name=”Elias Laurell”]30 Kilibit per person, om vi räknar med 1 miljard personer.[/quote]

Vilket är en enorm ökning på internationell bandbredd!
..Och varför räknar du på just en miljard personer? 🙂