Nighthawk X4S NiP Edition är enligt Netgear starten på ett större samarbete med svenska e-sportlaget NiP som hjälpt nätverksföretaget tweaka sin router för spel.

Netgear lanserar Nighthawk X4S NiP Edition exklusivt för den nordiska marknaden och routern är som namnet avslöjar ett samarbete med välkända e-sportlaget Ninjas in Pyjamas. Dual-band routern Nighthawk X4S är den första på marknaden utrustad med Qualcomms IPQ8065 processor, en dubbelkärnig CPU med en frekvens på 1,7 gigahertz som matchas av 512 megabyte primärminne. Unikt för Nighthawk 4XS är även den nya Wifi-radiokretsen QCA9984 med 4×4 MU-MIMO som tillsammans med marknadens första stöd för 160 megahertz bandbredd – vilket i teorin låter klienter fördubbla sin bandbredd över 5 gigahertz bandet.

Nighthawk X4S har en maximal kapacitet av 2 533 gigabit per sekund totalt över 2,4 samt 5 gigahertz-bandet. Routern använder sig av fyra externa antenner och kommer även utrustad med fyra gigabit ethernet portar samt dubbla USB 3.0-anslutningar.

Nighthawk X4S prioriterar spel efter NiP-optimeringar

Förutom utlovad hög wifi-hastighet med sin kraftfulla processor och radiokrets har Nighthawk X4S NiP Edition en skräddarsydd mjukvara som utvecklats tillsammans med Ninjas in Pyjamas.

På ett pressmöte i Stockholm under torsdagen berättade Netgear att spelare från NiP varit med under optimeringen av routerns QoS-mjukvara (Quality of Service). En mjukvara som automatiskt känner av vilka applikationer som använder sig av routerns bandbredd och fördelar dess tillgängliga kapacitet efter prioritetsordning. Exempelvis så att din 4K Netflix-stream inte tappar bildkvalité för att någon startar en filnedladdning från internet. I Nighthawk X4S NiP Edition har mjukvaran finslipats för att ge bästa möjliga prestanda för just spelare och prioritera trafik från spel för att sänka latenser och maximera spelupplevelsen. Exakt vad man förändrat och vilka skillnader det gör i reell användning återstår samtidigt att se.

Netgears representanter påpekade att man i framtida produkter hoppas få med NiP tidigare i utvecklingsfasen och på så sätt skräddarsy allt från komponenter till design och mjukvara för spelares önskemål.

Noterbart är att samma firmware som används i NiP Edition-modellen av Nighthawk X4S används även i standardmodellen av Nighthawk X4S, även känd som R7800. Nighthawk X4S NiP Edition kommer att börja säljas exklusivt av Elgiganten i maj månad vid sidan av sitt till syskon till samma prislapp – 2 995 kronor inklusive moms.
Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
pege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Gäst
pege63

Noterbart är att samma firmware som används i NiP Edition-modellen av Nighthawk X4S används även i standardmodellen av Nighthawk X4S, även känd som R7800. Antingen är den en skräddarsydd mjukvara (tweakat) el så är det standard fw?