Netgear Nighthawk EX8000 bygger meshnätverk med din nuvarande router

Att bygga meshnätverk ska vara lätt och stabilt.

2

Meshnätverk blir alltmer populärt och Netgear har under IFA 2017 visat upp sin nya lösning Nighthawk EX8000 som låter dig bygga mesh med din nuvarande router.

Under IFA 2017 spanade vi in Neatgears nya produkt kallad Nighthawk EX8000 som är en nätverksförstärkare som låter dig bygga ett meshnätverk med din nuvarande router och som inte ska kompromissa när det gäller hastighet och stabilitet.

Det som Neatgear har gjort för att försöka få sin produkt att få lite övertag mot andra produkter på marknaden är att enheterna har en så kallad tri-band-lösning där ett av tre band har dedikerats till att endast uppehålla kommunikationen mellan din router och enheten.
Detta resulterar i att bandbredden inte ska halveras för enheter som kopplar upp sig från extender till router.

Stilmässigt så har Netgear designat enheten som står ut en hel del från vad vi brukar se i meshnätverksväg med en rejäl men diskret svart låda. Detta för att passa med det formspråk som företagets routrar ur Nighthawk-serien, även om EX8000 går att använda med vilken router som helst.

Priset för Netgears nya lösning kommer att hamna på cirka 2 000 kronor och den kommer att dyka upp i butik inom kort.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
slither iopege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem
pege63

Bäst blir den med en tri-band router där det ena 5GHz bandet är ett backhaul på det höga freq bandet, medan man slösar bort det andra på ett 5GHz band på den låga freqbandet. Billigare blir ändå Orbi kit pack om man nu inte redan har en tri-band router redan men får då offra andra 5GHz bandet ”1,733Mb/s” på det låga ”833Mb/s bandet” med en lägre output än vad den mäktar med.

Såg att priset låg på 2.495:- för dyrt för bara en AP

slither io
Gäst

I found a lot of interesting information here. A really good post, very thankful and hopeful that you will write many more posts like this one.