Netgear lanserar en ny Wifi-produkt som med namnet Orbi Home Wifi är ett paket för att snyggt och stilrent ge heltäckande trådlöst nätverk även i större hem.

Netgear Orbi Home Wifi är en helhetslösning som rent tekniskt sett består av en Wifi-router, en matchande satellitenhet (wifi range booster) och en mjukvarusvit som ska göra systemet lätt att installera i ditt hem. Det råder inget tvivel om att Netgear satsar på en bredare målgrupp med sitt Orbi-system där både router och satellitenheten är sällsynt stilrena. Wifi-routers tenderar att vara både skrymmande och aggressivt designade där Netgear med Orbi istället satsat på ett rundare formspråk och en ljus design.

Orbi använder sig av tri-band-wifi där routern och satellitenheten kommunicerar med varandra över ett dedikerat 5 gigahertz-band och tillsammans ska kunna ge Wifi-täckning över 350 kvadratmeter. Siffror som såklart är teoretiska men där man med två wifi-punkter bör få betydligt större möjligheter att skapa sig ett heltäckande wifi i hemmet.

Under huven hittar vi kretsar som levererar en total bandbredd på upp till 3 000 gigabit per sekund med 802.11ac-standarden med en dedikerad 1,7 gigabit per sekund länk mellan Orbi och dess satellitenhet.

4 gigabit ethernet portar samt en ensam USB 2.0-port hittas på både router och satellitenhet och Netgear menar att som konsument kommer att kunna koppla in ytterligare satellitenheter i systemet för den som behöver utvidga sin räckvidd ytterligare.

Förutom en mer vardasrumsvänlig design ska Orbi även vara enkel att konfigurera med antingen din dator eller mobila enhet.

Netgear Orbi Wifi System med en Orbi-router och en satellitenhet kan köpas i Sverige från september för ett rekommenderat cirkapris på SEK 4790. Orbi-routern kan köpas separat för ett rekommenderat cirkapris på SEK 2790. Priser på andra system samt separata satellitenheter kommer att offentliggöras senare i år.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
pege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Gäst
pege63

Då är ju Ubiquiti’s Amplifi 802.11ac mycket snyggare
https://www.youtube.com/watch?v=31MTPIMCSyw