I ett försök att sänka belastningen på internet under dessa karantäntider har en EU-kommissionär efter ett samtal med Netflix VD uppmanat användare att inte strömma video i standard-kvalitet om HD inte är absolut nödvändigt.

När allt större delar av befolkningen går in i karantän i sina hem i ett försök att minska spridningen av coronaviruset Covid-19 blir ett inte helt förvånansvärt av detta en ökad internetanvändning runtom i världen.

Många har gått över till att jobba eller studera hemifrån. Många försöker även bara att fördriva tiden i karantän med att spela onlinespel eller strömma film, serier eller livesändningar. Något som satt en ökad press på världens bandbredd.

Detta har lett till ett samtal mellan EU-kommissionären Thierry Breton och Netflix VD Reed Hastings. Samtalet handlade just om hur man kan fortsätta se till att internet förblir åtkomligt för så många som möjligt och att haverier inte inträffar på grund av överbelastning.

I slutet av samtalet tog Breton till Twitter för att uppmana användare av Netflix (och givetvis andra streamingtjänster) att inte strömma videoinnehåll i HD-kvalitet om det inte är faktiskt nödvändigt. Istället uppmanas användare att byta till standardupplösningen som ligger på 480p för att spara bandbredd.

Huruvida denna uppmaning blir allt vi hör angående saken återstår att se. Det finns en möjlighet att företag bakom tjänster som Netflix, Amazon Video, HBO och dylikt själva sätter in begränsningar för användare i ett försök att hålla belastningen under kontroll. Detta är dock något som kan leda till rättsliga påföljder för företagen. Då kunder valt att betala en viss summa varje månad för att få tillgång till videoinnehållet vid en viss upplösning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid