Flertalet av världens största rättighetsinnehavare, bland annat HBO, Netflix och Amazon har nu startar en global allians mot piratkopiering.

Från och med idag så finns en ny allians av rättighetsinnehavare världen över som tillsammans ska jobba för att bekämpa piratkopiering. Alliansen består av 30 olika företag som nu har gått tillsammans, bland dessa finner vi Netflix, HBO, Amazon, Disney, Fox med flera.

Alliansen går under namnet Alliance for Creativity and Entertainment, eller ”ACE”. Tillsammans ska medlemmarna i alliansen försöka att hitta nya sätt att bekämpa bland annat hemsidor för illegal streaming, sajter som enligt alliansen själva hade hela 21,4 miljoner besök under förra året.

Rättighetsinnehavare enas efter ”gisslandrama”

Bildandet av alliansen kommer i kölvattnet av att den senaste Pirates of the Caribbean-filmen kallad ”Dead Men Tell No Tales” hölls gisslan av pirater (det är väldigt svårt att inte göra massvis av dåliga ordvitsar här). Piraterna som fick tag i filmen innan dess premiär försökte utpressa Disney till att betala en summa pengar för att piraterna inte skulle dela upp filmen i delar och sedan läcka dessa online en efter en.

Även Netflix har råkat ut för en liknande situation där den senaste säsongen av deras serie Orange is the New Black kom i fel händer och Netflix krävdes på pengar för att avsnitten inte skulle laddas upp på piratsajter.

Exakt vad för påverkan alliansen kommer att ha på illegal fildelning går inte att säga. Dock är det många stora namn i listan över medlemmar och vad alliansens strategi är för att nå sina mål är inte något som nämndes i alliansens första pressmeddelande.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

Det vore ganska lätt för dem att minska piratkopieringen kraftigt.
Se till att materialet finns tillgängligt lagligt.

Det mesta laddas ju ned för att det bara släpps i USA långt före resten av världen.

Medlem

Exakt, det är så mycket som finns på Netflix i usa som inte finns i europa, Dark Matter tex, 3 säsongen har börjat i USA men finns inte på en enda tjänst i Sverige iaf. Sen bör dom även dela innehåller med med varandra, så man inte måste ha alla streamingtjänster som finns utan klarar sig med några få.