Small preview image

Googles eget operativsystem, Chrome OS, är under full utveckling och det senaste vi hörde var att den fullfjädrade versionen ska spikas någon gång under 2010, förmodligen under andra halvan av året. Nu sägs det dock att flera kinesiska netbooktillverkare planerar att lansera Chrome OS-baserade modeller redan i oktober, alltså oktober 2009. Uppgifterna som sägs komma från säkra källor ska stämma överrens med uttalande från Googles vd Eric Schmidt som hävdat att de första Chrome OS netbooksen skulle dyka upp innan årsskiftet.



I Kina är PC-marknaden ytterst prisskänslig och därför tittar nu tillverkare på Googles fria operativsystem och ryktena säger att Chrome OS ska paras ihop med en MIPS-baserad CPU kallad Loongson 2F.


Loongson processorn är utvecklad i Kina och är avsevärt mycket billigare än till exempel Intels Atom-processor. Med sin Linux-bakgrund är Chrome OS inte rädd för olika processorarkitekturer och även om det kommer dröja länge innan Chrome OS är helt färdigutvecklat verkar den kinesiska marknaden vara beredda på att testa även tidiga versioner av operativsystemet.


Uppgifterna är inte bekräftade av Google men kanske kan vi få se Chrome OS betydligt tidigare än vi väntat oss.


Relaterade artiklar:
Google Chrome OS tar sikte på netbooks


Källa: Shanzai.com

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid