Nyligen började information spridas om att tillverkaren Asus skulle överge sitt nyligen lanserade produktmärke Arez för att istället hålla grafikkort från både AMD och Nvidia under Republic of Gamers-flagg. Något som inte stämmer.

Asus lanserade nyligen ett nytt produktmärke vid namn Arez. Dtta är menat att hålla grafikkort från AMD Radeon medans välkända Republic of Gamers (ROG) blir Nvidia-exklusivt.

Anledningen till Asus nya strategi spekuleras vara Nvidias initiativ Geforce Partner Program (GPP) som gick i graven efter knappt en månad. Även tillverkaren MSI hade gått med på Nvidias ryktade termer och tagit bort AMD Radeon från deras Gaming X-märke och lanserade istället ”Mech 2”.

Arez

Efter att GPP lades ned spekulerades det om huruvida tillverkare som Asus och MSI skulle fortsätta med sina nya produktmärken eller ej. Spekulationer som ett fejk-konto på Twitter utnyttjade för att sprida felaktig information.

Twitter-kontot gick under namnet ”Asus_Arez” och delade inlägget ”ASUS AREZ är över, ROG är här för att stanna”. Dock kan hemsidan Kitguru bekräfta att man har varit i kontakt med representanter från Asus som försäkrar om att kontot inte är kopplat till Asus och har sedan dess blivit avstängt.

Asus bekräftade att Arez kommer att fortsätta säljas som tidigare tänkt. Det kommer att fortsätta vara ett märke exklusivt för AMD Radeon-grafikkort.

Nvidia avslutar Geforce Partner Program

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid