Electronic Arts spelserie Need for Speed har svalnat en del under de senaste åren men nu är det bekräftat att Criterion som utvecklade den sista väl mottagna delen i serien nu ska ta över den fortsatta utvecklingen.

Den långlivade spelserien Need for Speed har under de senaste åren tappat ångan jämfört med hur populär serien var ”förr i tiden”. Många som håller serien kär skyller en stor del av detta på den studio som utvecklat de tre senaste installationerna: Ghost Games.

Innan Ghost Games tog över utvecklingen av arkadracer-serien var det Criterion som höll i ratten. Den senaste speltiteln som Criterion utvecklade på egen hand var nyversionen av Need for Speed: Most Wanted. En speltitel som hos Metacritic har håller 84 av 100 poäng möjliga. Ghost Game som utvecklat de tre senaste titlarna däremot har hållit sig omkring 60 eller 70-talet poäng.

Nu ser det ut som att Ghost Games brukat sina chanser då EA i ett uttalande till GamesIndustry.biz bekräftat att Criterion återigen kommer att få ansvaret för spelserien.

”With a strong history and passion for racing games and vision for what we can create, the Criterion team is going to take Need for Speed into the next-generation. […] Criterion can provide the consistent leadership that we need to continue creating and delivering new Need for Speed experiences for a long time to come. […] We’re looking forward to adding to their talented team and building a great future for Need for Speed.

Criterion och Ghost Games kommer att byta platser på fler sätt än ett. Under de senaste åren har Criterion agerat supportstudio för EA:s Battlefield-serie och arbetat med de fordon som funnits tillgängliga i de spelen. Nu är det Ghost Games tur att bli en supportstudio genom att döpas om till EA Gothenburg och fokusera med på utveckling av spelmotorn Frostbite.

Hur pass Criterion lyckas ta den långlivade bilserien till sina forna glansdagar återstår att se. Klart står dock att EA känner att det blivit dags att röra om i grytan och se vad som händer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid