Jag antar att vi börjar bli lite tjatiga, men faktum är att det bara finns två spel värda att tala om denna vecka, och antagligen ett långt tag framöver. Du vet vilka jag menar; Tribes 2, som nyss fått PlanetTribes.com öppnat till sin ära, och Black & White, som har några så innovativa finesser att de tål att radas upp/upprepas:

-TouchSense teknologi: Som första spelet i världen stödjer det Immersions TouchSense teknologi, som gör att du kan känna och skilja på upp till hundra olika tekturer och rörelser i spelet. Det kräver förstås att du har en iFeel- eller ForceFeedback-mus, och ska sanningen fram så köpte jag en själv bara för detta spel. Ja, jag vet. Faktum är att vissa av uppdragen du ska utföra har lösningar som inte går att klara av utan en sådan mus. Men tack vare att spelet är så icke-linjärt som det är, så blir det nog inga större problem att hitta en alternativ lösning. Som exempel finns det tydligen 21 en olika sätt att utföra det första uppdraget på.

-Du kan koppla din bys invånare till mailing-listan i din e-mail, så att var och en av dem får en av dina polares namn. När du sedan får mail från någon av dessa personer, letar den invånare i spelet med samma namn upp dig och talar om det. En anledning att börja spamma polarna alltså. Men en varning är på sin plats; den varelse som du ska uppfostra i spelet är smart som attan. Om du inte kopplar bort läro-kopplet när du går ut och kollar din e-mail, surfar runt lite, och gör andra saker med din dator, så kan din varelse mycket väl lära sig att göra allt detta själv när du inte tittar på! Det är precis vad som hände Dave ”Fargo” Kosak. Hans kossa tog helt över hans dator!

-Vädret i spelet kan kopplas till en väderkarta på internet. Det väder som du ser utanför ditt eget fönster kommer då även att finnas på skärmen. Kul att man bor i regniga Sverige =( Undrar om man kan koppla upp Mallorcas väder?

-Din best kan tatuera sig! Japp, har du ingen pli på din best i B&W så super den skallen av sig och vaknar upp med en stor tatuering av en damsugare på bröstet. Eller ”Mamma”. Men det är ett bra sätt att skilja de små liven åt när du spelar online. Vem vet, de kanske till och med formar gäng istället för klaner, och börjar spela tung hip-hop musik istället för att lyssna på harpa-toner. Heck, you´re God, ain´t ya!?

Gå in på PlanetBlackandWhite och kolla FAQ´s för mer kul info om spelet.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid