Small preview image

När vi tänker oss allt-i-ett datorer som Apple iMac, Dell XPS One och liknande där tillverkare pressat in alla komponenterna bakom bildskärmen är knappast hög prestanda och entusiaster det första vi kommer att tänka på. När man bygger en dator i ett chassi inte mycket större än en vanlig bildskärm finns det klara begränsningar och en av dessa är helt klart värmeutvecklingen. Därför är det nu lite intressant att se NEC lansera sina två nya serier, ValueStar N och ValueStar W. Den första nämnda går att få med en 19″ eller 21.5″ (Full HD) bildskärm och ganska hyfsade specifikationer.



En Core 2 Duo 7400 processer paras med 4GB RAM en integrerad GeForce 9400 grafikkrets, Blu-ray spelare med mera.



NEC ValueStar N


ValueStar W får ses som värstingmodellen och utökar processorkraften med två extra kärnor i form av en Core 2 Quad Q8200S CPU men i övrigt likvärdiga specifikationer. Bildskärmen är på 22-tum och med en besvikande 1680×1050 upplösning. Till skillnad från N-serien har W-serien en större bas som knappast är en fördel rent estetiskt men som samtidigt gjort det möjligt för NEC att trycka in vattenkylning i systemet. Som inte bara kyler processorn utan även hårddisken.



NEC ValueStar W



Det är inte direkt något man väntar sig i ett system som detta och gör givetvis att NEC får en stjärna i kanten av oss på NH.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments