Small preview image

NEC har tagit fram en 43-tums bredbildsmonitor som verkligen satsar hårt på konceptet bredbild. Monitorn använder sig av ett bildförhållande på 32:10 heter CRV43 och bokstavsförkortningen står för Curve. Monitorn är nämligen böjd för att det breda formatet inte ska bli jobbigt att använda sig av. CRV43 har en upplösning på 2880×900 pixlar, vilket är dubbel WXGA+ upplösning, och en svarstid på 0.02ms. Svarstiden, samt monitorns djup, avslöjar att NEC använder sig av DLP-teknik och inte den mer vanliga LCD-tekniken.



Monitorn byggs kring fyra DLP-monitorer som med LED-bakbelysning ger ganska spännande specifikationer. Man har utrustat CRV43 med de senaste digitala bildingångarna som DVI-D och HDMI 1.3. Vilket tillsammans med 12-bitar bildbehandling och ett kontrastförhållande på 10 000:1 ska ge hög bildkvalité.



Även om de flesta gamers blir tindrande i ögonen av att se bilder på denna best är det mer ”seriösa” marknaden NEC riktar sig mot. Vilket också cementeras av prislappen på motsvarande 80 000 svenska kronor.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid