Small preview image

DisplayPort sägs vara PC-marknadens motsvarighet till HDMI-gränssnittet, ett smidigt och högpresterande alternativ till den något åldrade DVI-tekniken. DisplayPort är anpassat till datorer på det sätt att gränssnittet endast överför bilder och inte ljud, vilket HDMI klarar av. Standarden är framtagen av VESA och stöds av flera stora datortillverkare men ändå har vi sett ett ganska begränsat utbud av DisplayPort-kompatibla produkter på marknaden än så länge. Nu har i alla fall NEC utökat antalt med en ny 23-tums LCD-display.



NEC MultiSync EA231WMi använder sig av det allt mer populära 16:9 formatet och inte helt oväntat använder sig panelen av en upplösning på 1920×1080 pixlar.


Monitorn är inte riktad mot gamers eller filmälskare med en responstid på ganska undermåliga 14ms men med ett dynamiskt kontrastförhållande på 3000:1 har monitorn specifikationer som räcker gott och väl till kontoret eller surfdatorn. Ljusstyrkan på skärmen ändras också automatiskt i tre steg beroende på arbetsmiljön vilket inte bara förbättrar användarvänligheten utan även strömförbrukningen som ska vara mycket låg enligt NEC.


Andra funktioner är DVI och VGA anslutningar, integrerade högtalare med hörlursutgång, en 4-portars USB-hubb samt 4-vägs justerbart monitorstöd.


Priset landar på runt 3800 kronor när monitorn dyker upp i butiker under augusti månad.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid