En ny rapport hävdar att AMD kan i vad som ser ut att vara ett svar på Nvidias RTX Super-serie komma att sänka riktpriserna för de två kommande Navi-baserade grafikkorten som lanseras i slutet av veckan.

AMD kommer den 7 juli lansera två nya grafikkortsmodeller vid namn Radeon RX 5700 och Radeon RX 5700 XT. Dessa två modeller har sina sikten inställda på Nvidias Geforce RTX 2060 respektive Geforce RTX 2070. Däremot lanserade Nvidia nyligen en serie uppfräschade modeller av sina Turing-baserade grafikkort vid namn RTX Super. Något som nu påstås ha fått AMD att överväga en prissänkning av sina kommande grafikkort redan innan lanseringen tar plats.

Uppgifterna kommer från hemsidan Videocardz som hävdar att man genom pålitliga källor fått information om ändrade riktpriser för de kommande grafikkorten. När AMD officiellt avtäckte de två modellerna var det 379 dollar och 449 dollar för RX 5700 respektive RX 5700 XT som uppgavs som de prislappar grafikkorten skulle bära vid lansering.

Nu hävdar hemsidan att man fått bekräftelse på de nya prislapparna som nu påstås ligga på 349 respektive 399 dollar. Huruvida detta kommer att gälla för samtliga marknader är något som återstår att se om Videocardz uppgifter om en prissänkning visar sig stämma. I runda slängar kan de nya priserna blir omkring 300 kronor lägre för RX 5700 och cirka 500 kronor lägre för RX 5700 XT om uppgifterna stämmer och om den svenska marknaden räknas in i AMD:s aggressive prisstrategi.

Som vanligt med rykten och obekräftade uppgifter är det starkt rekommenderat att dessa tas med en nypa salt. Under den kommande helgen bör vi få officiella prisuppgifter direkt från AMD själva angående de kommande Navi-baserade grafikkortsmodellerna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid