Vad som tros vara ett ingenjörsexemplar av en AMD Navi-GPU har nu hittats i databasen för testsviterna CompuBench och GFXBench.

En okänd grafikprocessor från AMD har nu hittats i databasen för testsviterna GFXBench och CompuBench. Enhetens PCIe ID listas som 66AF:F1 och tros vara en kommande Navi-GPU baserad på den nya grafikarkitekturen AMD förväntas lansera senare under året.

Sett till de prestandaresultat som listats i databasen lägger sig denna påstådda Navi-GPU över både AMD RX Vega 56 och RX Vega 64 i GFXBench-testet Aztec Ruins i både 1 080p och 1 440p. En direktjämförelse mellan resultaten för 66AF:F1 och Vega 64 pekar mot att den kommande arkitekturen kan vara mer skräddarsydd för just spelprestanda än Vega. Däremot springer Vega 64 ifrån när det kommer till mer beräkningstung belastning.

När det kommer till ren beräkningsprestanda jämfört med Vega 56 och Vega 64 ser läger dock annorlunda ut. I testet Ocean Surface Simulation nådde 66AF:F1 en poäng på 3 586.462 fps. Det äldre syskonet Vega 56 landade en bra bit bakom med 1 769.359 fps och Vega 64 tog en markant ledning med 4 042.065 fps. I test som Face Detection hamnar denna påstådda Navi-GPU bakom båda Vega-processorerna.

AMD:s grafikarkitektur Navi förväntas erbjuda nästa uppsättning grafikprocessorer tillverkade på sju nanometer. Den första lanserade modellen baserad på denna tillverkningsprocess kom även den från AMD i form av Radeon VII.

Utöver tillverkningsprocessen är det få specifikationer för Navi som i dagsläget är kända. Däremot kan resultaten i de mer beräkningstunga testerna peka mot att AMD valt att fortsätta nyttja High Bandwidth Memory 2 (HBM2) hos Navi istället för GDDR6 som Nvidia utrustat sin senaste grafikarkitektur Turing med.

Som vanligt med information som inte har bekräftats av tillverkaren är det värt att ta denna information med en nypa salt. Trots att prestandasiffrorna finns att beskåda i databasen är det dock ingenting bortsett från spekulationer som pekar mot att det är just Navi som fått sträcka på benen.

Uppdatering:

Även en jämförelse mellan denna mystiska ”Navi”-GPU och AMD:s Polaris-baserade RX 580 finns att beskåda här nedanför:

 

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid