Specifikationer för vad som spekuleras vara ett ingenjörsexemplar av en kommande grafikkortsmodell baserad på AMD:s kommande arkitektur Navi har nu hittats i 3DMarks databas.

En mystisk grafikprocessor som tros vara ett ingenjörsexemplar av en av de kommande modellerna baserade på AMD:s stundande grafikarkitektur Navi har nu påträffats i 3DMarks databas.

Den del av databasens inlägg som delat av Tum Apisak via Twitter kommer tyvärr inte med några prestandasiffror. Däremot står en del information angående just denna modells specifikationer listade.

Vi kan se att det rör sig om en klockfrekvens på 1 000 megahertz (MHz) tillsammans med åtta gigabyte videominne. Videominnets klockfrekvens är för detta ingenjörsexemplar satt till 1 250 MHz. Det framgår inte vilken slags videominne modellen utrustats med. Skulle det röra sig om en 256-bit bred minnesbuss och GDDR5 skulle den effektiva frekvensen på videominnet lägga sig på 5 gigahertz (GHz). Skulle det å andra sidan vara GDDR6 som monteras på denna grafikkortsmodell rör det sig istället om en effektiv frekvens på 10 GHz.

Det är fortsatt knapert med information kring specifika grafikkortsmodeller baserade på Navi. Tidigare har ett ingenjörsexemplar med kodnamnet 66AF:F1 hittats i testsviterna CompuBench och GFXBench och en bild på vad som påstås vara ett kretskort för ett kommande Navi-grafikkort har även fastnat på bild.

Exakt vilka marknadssegment AMD planerar att attackera med Navi är även fortsatt oklart. I dagsläget är inte mycket mer information än att arkitekturen bygger på 7 nanometers tillverkningsteknik samt att den första lanseringen sker under årets tredje kvartal bekräftat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid