Intels kommande Alder Lake-processorer hävdas bli rejält strömtörstiga. En mystisk Navi 21-GPU med endast åtta gigabyte VRAM har skådats och hela grejen med återkomsten av 3dfx var inte helt förvånansvärt bara ett skämt.

AMD ser ut att kunna ha en fjärde variant av sin GPU Navi 21 på väg. Intels kommande Alder Lake-familj påstås bli markant mer strömtörstiga än dagens utbud från tillverkaren. På tal om grafikprocessorer kommer det inte bli några nya från den gamla tillverkaren 3dfx som såg ut att kunna vara på väg tillbaka.

 

RDNA 2 RX 6700M

En fjärde Navi 21-variant?

Från hemsidan UserBenchmark kommer nu ett inlägg där en tidigare okänd enhet baserad på AMD:s GPU Navi har hittats. De tre grafikkorten som hittills baserats på GPU:n har alla parats tillsammans med 16 GB videominne. Denna nya som nu skådats har dock endast utrustats med åtta.

Läs mer hos Kitguru.

 

Alder Lake kan bli rejält strömtörstigt

En ny rapport menar att Intels kommande hybridprocessorer baserade på arkitekturen Alder Lake kommer att kräva rejält mycket ström. Rapporten menar att jämfört med tionde och elfte generationernas processorer ska det röra sig om ökningar mellan 12,5 och 24,2 procent beroende på vilket produktsegment man pratar om.

Läs mer hos Wccftech.

 

3dfx

Inget nytt från 3dfx

Den senaste veckan har kantats av rykten angående den gamla grafikkortstillverkaren 3dfx som sedan länge gått i graven. Ryktena härstammade från ett nyskapat Twitter-konto som hävdade sig vara grafikkortsmakaren som gjorde sig redo för en comeback. Något som inte helt förvånansvärt nu har bekräftats vara inget annat än ett skämt.

Läs mer hos Wccftech.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid