Vad som kan vara tre kommande grafikprocessorer från AMD kallade Navi 21 Lite, Navi 22 och Navi 23 har nu hittats inuti en uppsättning drivrutiner för Linux.

Att AMD är i processen att utveckla grafikkretsar som ska ta över efter dagens RX 5700 och RX 5500-serier är nog ingen större överraskning för många. Däremot har det inte bekräftats när dessa kan tänkas lanseras eller vilka marknadssegment kretsarna ska ockupera. En ny drivrutin för Linux kastar dock lite ljus över namnschemat för vad som tros vara tre kommande grafikprocessorer.

Tidigare produktplaner visar hur grafikarkitekturen RDNA 2 ser ut att anlända under år 2020 och det kan vara grafikprocessorer baserade på denna arkitektur som nu omnämnts i drivrutinen.

De tre grafikprocessorerna går under namnen Navi 21 Lite, Navi 22 och Navi 23. Det återstår att se vilka typer av grafikkortsmodeller respektive grafikprocessor kan komma att stå till grund för. Tidigare har AMD:s namnscheman för Navi byggts på så vis att ju lägre siffran är desto kraftfullare grafikprocessor rör det sig om. Hos fallet med RX 5500-serien är det Navi 14 som är grafikprocessorn i fråga. För RX 5700-serien rör det sig om Navi 10.

Det är inte heller första gången Navi 21 Lite omnämns i drivrutiner. Tillsammans med den nu lanserade Navi 14-processorn listades Navi 21 Lite även i en drivrutin redan under juni månad.

Huruvida det rör sig om en grafikkortsmodell som är precis runt hörnet eller om det är en RDNA 2-baserad enhet menad att stångas med Nvidias kommande arkitektur Ampere återstår att se. Klart står dock att AMD har flera grafikprocessorer på väg och förhoppningsvis får vi mer information om dessa inom en snar framtid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid