Som en av årets största tekniktrender har VR-headset blivit utsedd till årets julklapp 2016 – och får samtidigt mothugg från Naturskyddsföreningen.

Varje år utser HUI Research årets julklapp, en produkt som förutspås säljas bra i julhandeln och som på ett sätt eller annat är representativ för nutiden och det gångna året. Valet av årets julklapp bygger på tre kriterier (att produkten är ny eller har fått nyväckt intresse, att den representerar samtiden och att försäljningen är stor), och att det är just nya teknikprylar som utses är mer regel än undantag.

Förra året föll valet på robotdammsugare, och året innan dess på träningsarmband. I år är det däremot virtuell verklighet som hamnat högst upp på listan. Under 2016 har stora lanseringar som HTC Vive, Oculus Rift och Playstation VR gjort att tekniken på allvar hamnat på kartan för konsumenter. VR är fortfarande inte någonting som finns i allas vardagsrum, men intresset för tekniken har ökat markant.

Naturskyddsföreningen kontrar med ”Natural Reality”

Alla är inte fullt övertygade om VR-glasögonens framfart eller för den delen om konsumtionshetsen under julhandeln över huvud taget. Naturskyddsföringen har med ett Youtube-klipp gått ut med ett syrligt svar på årets julklapp.

Klippet har titeln Natural Reality: den verkliga verkligheten, och belyser vikten av att faktiskt vara ute och uppleva naturen snarare än bara virtuella, digitala skildringar. Och, såklart, vikten av att bevara Sveriges natur.

Rubrik

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Hendrik SvardLoppanHThomaseron Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomaseron
Medlem

Haha! Roligt! 😀

LoppanH
Medlem
LoppanH

Upplösningen ska vara enormt imponerande på NR har jag förstått :p

Hendrik Svard
Medlem

Haha! Underbart! Håller helt med, VR är fantastiskt men de flesta människorna borde spendera mindre tid vid teknologiska verktyg och mer tid med varandra och i naturen.