AMD förbereder en ny generation APU-kretsar inför 2016 för att ersätta nuvarande Kaveri och Godavari, och med de nya processorerna följer en ny moderkortsplattform kallad AM4. Den nya moderkortsplattformen tycks nu närma sig butikshyllorna, då både processorer och moderkort har dykt upp i ett indiskt fraktmanifest.

En uppföljare till Kaveri (och dess nylansering Godavari) har redan kommit till det mobila segmentet i form av Carrizo, men en stationär motsvarighet har dröjt. Istället för Carrizo förbereder AMD en plattform med kodnamnet Bristol Ridge, som likt Carrizo ska bygga på den senaste generationens Bulldozer-baserade processorarkitektur, Excavator. Den kanske största nyheten blir dock stöd för den nya minnestekniken DDR4, vilket bland annat bör föra med sig bättre integrerad grafikprestanda i och med den högre bandbredden.

Zauba AMD AM4 CPU APU and Motherboard

I väntan på Zen

Nu rapporterar en läcka från den indiska import- och exportdatabasen Zauba att fullt funktionella komponenter till den nya plattformen har levererats för test. I fraktmanifestet syns flera processorer, både med och utan integrerad grafik, har skickats tillsammans med AM4-baserade moderkort. Produkterna har märkts ”FOC”, en förkortning för fully operational capacity. Det antyder att både processorer och moderkort till den nya plattformen är tekniskt färdigställda och att en skarp lansering antagligen inte ligger långt borta.

Precis som med alla läckor bör vi vara försiktiga med att dra allt för snabba slutsatser, men om uppgifterna stämmer kan vi troligtvis räkna med en lansering någon gång omkring mars eller april 2016. Därefter får vi vänta ytterligare cirka ett halvår innan det är dags för den riktigt stora nyheten för AMD:s del: den helt nya processorarkitekturen Zen.

Källa: Wccftech

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Marquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Det var länge zen jag såg fram emot ett hårdvarusläpp så mycket som nu. Det ska bli grymt kul och jag hoppas verkligen att AMD lever upp till mina förväntningar!