Den svenska möbelförsäljaren Ikea kommer inför nästa års produktkatalog släppa en mobilapplikation som med hjälp av den fysiska katalogen placerad i ett rum kommer låta dig förhandsgranska möbler i hemmet innan köp med hjälp av augmented reality, eller förhöjd verklighet.

Förhöjd verklighet bakas in i allt fler mobilapplikationer och portabla spelkonsoler med allehanda nyttoområden. Vissa spel kan använda ditt köksbord som boxningsring medan andra identifierar produkter i butik och visar var du hittar bästa pris på dem på nätet. Ikea har sedan tidigare satsat hårt på sin mobilapplikation, som inför nästa års produktutbud kommer få sällskap av en app som ger möjligheten att med förhöjd verklighet förhandsgranska möbler direkt i hemmet.

Från början kommer över 90 produkter finnas tillgängliga för funktionen och fler bör tillkomma efter hand. För att använda funktionen placerar man ut sin fysiska Ikea-katalog i rummet och laddar ner Ikeas applikation, som sedan använder katalogen för att uppskatta avstånd och vinkel på golvet och därefter kan placera in en möbel för förhandsgranskning.

Tanken är att tekniken ska minska behovet av att åka till ett faktiskt Ikea-varuhus för att kolla på möbler eller åtminstone leda till värre vändor innan ett köp. Exempelvis kan man undersöka om en viss soffa passar ihop med TV-bänken eller om ett nytt köksbord kommer få plats i sidan om köksbänken.

Funktionen kommer introduceras med Ikeas 2014-katalog som släpps den 25 augusti i år och mobilapplikationen kommer finnas tillgänglig för Android och Ios.


Relaterade nyheter

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

Hej framtiden, vad kul att du kommer på besök igen.