Många av våra läsare känner säkert till ZTE Blade, som snabbt blev en populär smartphone på Android-marknaden tack vare sitt låga pris och ändå relativt bra specifikationer och skärm. Nu kommer dess uppföljare med namnet ZTE Blade 2 med något uppskruvade specifikationer.

Hur mycket vi än gillar marknadens värsta telefoner, så är utbudet i de lägre prisklasserna troligtvis det som tilltalar flest användare. ZTE Blade 2 följer i ZTE Blades fotspår och är på det stora hela samma modell. Vad ZTE har gjort är att ta deras Blade och finputsat den, gjort den något tunnare, utrustat den med snabbare processor och bättre kamera.

Specifikationer ZTE Blade 2:

  • Android 2.3, Gingerbread (4.0, Ice Cream Sandwich ”tätt inpå lansering”)
  • 3,5-tumsskärm, WVGA-upplösning (480 x 800)
  • Enkelkärnig 1,0 GHz processor
  • 512 MB RAM
  • 512 inbyggt lagringsutrymme + 2 GB microSD medföljer (stödjer upp till 32 GB)
  • 5MP-kamera på baksidan
  • 0,3MP-kamera på framsidan för videochat
  • Tunnare än ZTE Blade

Specifikationerna slår inte oss med häpnad, men kan absolut inte anses vara dåliga då de är bättre än många andra smartphones som kommer inneha ett högre pris än denna. När uppdateringen till Ice Cream Sandwich kommer kunde vi inte få ett konkret svar på, men vi antar att det blir under årets andra kvartal precis som de flesta andra tillverkarna på marknaden.

Vi kunde inte heller få ett exakt svar om lanseringen, men om någon månad bör den hitta in i Sverige och ersätta första generationens Blade. Priset ska vara detsamma som dagens ZTE Blade, som ligger på 1 190 kronor i nypris utan abonnemang.


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
isTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Kan dom hamna under 1500kr så är den intressant helt klart.

is
Gäst
is

orginal blade har 600 mhz inte 800!

is
Gäst
is

[quote name=”Tempel”]Kan dom hamna under 1500kr så är den intressant helt klart.[/quote]
Priset skulle ligga på 169 euro enligt en sida ja sett så runt 1500-1600 men lär gå ner relativt fort ti 1300-1400 när prispressen sätter igång