HTC:s vd Peter Chou höll en passionerad presskonferens på söndagskvällen innan MWC2012. HTC presenterade där sitt nya flaggskepp HTC One X, en telefon som enligt tillverkaren gör allt och bland annat ska ersätta din digitalkamera, detta med bland annat en kraftfull Tegra 3 CPU under huven

HTC One får sitt namn från att HTC ser telefonen som den enda enhet man som konsument ska behöva – The One Phone som Peter Chou själv uttryckte det. Ett minst sagt vågat tilltag som enligt HTC ska vara en blandning mellan kraftfull hårdvara och välutvecklad mjukvara. Ironiskt nog kommer HTC One att lanseras i tre olika modeller – HTC One V, HTC One X och HTC One S. Där allt från den fysiska designen, skalets material och komponenterna skiljer sig åt. Nu ska vi ta en närmare titt på HTC One X:

Specifikationer HTC One X:

HTC One X är flaggskeppet med ett unibody-skal tillverkat i vit polykarbonat med matt baksida, pianolackade sidor och ett kurvat 3D Gorilla Glas på framsidan av telefonen.

  • Android 4.0, Ice Cream Sandwich + HTC Sense 4.0
  • 4,7-tums Super LCD 2-skärm med HD-upplösning (720 x 1 280) och Gorilla Glass (inte av Pentile-typen).
  • Nvidia Tegra 3 processor quad-core 1,5GHz (Snapdragon S4 med LTE i US-version)
  • 1GB RAM
  • 32GB inbyggt minne
  • 8MP-kamera på baksidan med f/2.0 bländare
  • 1,3MP-kamera på framsidan för videochat
  • Batteri på 1800 mAh

HTC har utrustat One X med en fyrkärnig Tegra 3 processor från NVIDIA samt en rejält tilltagen skärm på 4,7 tum med 720 x 1 280 pixlars upplösning. Panelen är en Super LCD 2 med äkta RGB-matris. HTC släpper även en specialmodell av One X med Qualcomms senaste dubbelkärniga Qualcomm S4 processor med integrerat LTE/4G bredbandsmodem för de som vill nå maximal trådlös datahastighet. Det finns även stöd för HSPA+ på upp till 42 Mbps i båda modellerna. Andra noterbara specifikationer var 1GB RAM, 32GB integrerad lagring samt ett batteri på 1 800 mAh.


Relaterad nyhet:

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ReturHenrik Berntssonmitrix Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
mitrix
Medlem
mitrix

Vänta nu, så flaggskeppet (One X) har ett plastskal och den strax under (One S) har ett härdat aluminiumskal? Nu vet jag inte hur det är för andra, men i min bok slår härdat aluminium plast alla dar i veckan?
Och varför får inte vi i Europa/skandinavien LTE versionen då vi har ett av de bäst utbyggda LTE nätverken?

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Polykarbonat är mer som plexiglas än vanlig plast. Tänkte likadant innan jag visste vad det var.One X och S, båda har sina fördelar och sen har dom samma superkamera. Bägge är nog lika mycket flaggskepp. Förs tänkte jag att min nuvarande duger ett tag till för den är knappt 9 mån och skillnaden är inte enorm, plus att jag var lite besviken på skärmen som var av lcd typ på 4.7 tum modellen.Men jag har nu sett att dom lyckats skapa en skärm likt ett fotografi, till och med betraktningsvinkeln är som på ett fotografi.Vad som drog igång mitt sug… Läs hela »

Henrik Berntsson
Admin

jag måste säga att Polykarbonat inte ger samma kvalitetskänsla som aluminium. Den extra tyngden från alu ger en bättre kvalitetskänsla även om kvaliteten inte känns dålig på något sätt hos One X. Ganska lyckad design trots allt även om One S är snyggare imo. X är större än S med 4,7 tum och 720p upplösning mot 4,3 tum så de flesta anser nog att X är flaggskeppet i nya serien. Som du säger Retur så är det en riktigt trevlig funktion att kunna fota samtidigt som man filmar, det har jag saknat många gånger 🙂

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

[quote name=”Henrik Berntsson”]jag måste säga att Polykarbonat inte ger samma kvalitetskänsla som aluminium. Den extra tyngden från alu ger en bättre kvalitetskänsla även om kvaliteten inte känns dålig på något sätt hos One X. Ganska lyckad design trots allt även om One S är snyggare imo. X är större än S med 4,7 tum och 720p upplösning mot 4,3 tum så de flesta anser nog att X är flaggskeppet i nya serien. Som du säger Retur så är det en riktigt trevlig funktion att kunna fota samtidigt som man filmar, det har jag saknat många gånger :)[/quote]Visst är det så,… Läs hela »