Qualcomm satsar vidare på Augmented Reality där vi med hjälp av våra mobila enheter skapar en så kallad förhöjd verklighet. Vi har tidigare sett hur tekniken kan användas av barn i utvecklingssyfte. På MWC2012 visade man istället hur tekniken kan användas av vuxna konsumenter.

Augmented Reality betyder rakt översatt till svenska ”förstärkt verklighet” och tanken är att vi med hjälp av exempelvis mobilkameran ska kunna blanda virtualiserade objekt med den riktiga omgivningen. Tekniken har närmast oändliga användningsområden men är fortfarande i sin vagga, Qualcomm och andra tillverkare som levererar kretsar samt mjukvarupaket för att nyttja AR-teknik försöker dock konstant hitta nya användningsområden.

Under Mobile World Congress visade tillverkaren upp hur AR-teknik används redan idag, detta genom en skoannons i en norsk papperstidning, samt en något mer avslöjande ”röntgen syn” i en amerikansk klädkatalog kallad Moosejaw. Där man med sin mobilkamera kort och gott klär av modellerna i tidningen, med blandade resultat. 

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Henrik BerntssonAndreas GRetur Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Älskar att se hud på vackra kvinnor, mer sådana länkar i tidningar och jag börjar använda den appen 8)

Andreas G
Medlem

Kul att se lite praktisk nytta med AR också.

Jag tänker inte på nakenbilderna då, utan på att man kan närstudera skor innan man köper dem på nätat. 2D-bilder ger aldrig riktigt hela ”bilden” av en sko.

Henrik Berntsson
Admin

vi såg en variant på detta på CES där en modell testade kläder på TVn. Man kunde lägga in sina mått som jag förstod det och sedan få upp på bild hur kläderna skulle passa i 3D. Det var rätt coolt faktiskt, det tar onlineshopping till en ny nivå (vet inte hur den tekniken var gjord för vi hann inte kolla på det)