Nu har det äntligen dykt upp, en adapter för att använda mus och tangentbord till Xbox och PlayStation2.
Personligen hade jag svårt att hålla tillbaka jublet när jag sprang på SmartJoy FRAG häromdagen. Xbox är en mycket trevlig konsol men jag har blivit evinnerligt trött på alla FPS-spel som dykt upp och som är väldigt svårhanterade med en gamepad. Det finns i mina ögon inget substitut för tangentbord/mus i ett FPS-spel.
Jag tror inte jag är ensam om att tycka det men jag kan även tänka mig att vissa TV-spelsfanatiker skriker ”helgerån”, ”skandal!” eller liknande väl valda ord.


Faktum är dock att vare sig vi vill eller inte så kan man snart koppla in sin mus och sitt tangentbord till spelkonsolen istället för att enbart använda sin gamepad.


I slutet av oktober kommer den Hong Kong-baserade sajten Lik-Sang börja sälja sin SmartJoy FRAG-adapter som kopplas till spelkonsolens gamepad-port. I andra änden av kabeln finns två PS/2-portar för mus och tangentbord.SmartJoy FRAG Xbox Edition


SmartJoy FRAG adaptrerna kommer med förprogrammerade schema för flera populära titlar, för Xbox-versionen kan vi nämna bland annat Halo, The Chronicles of Riddick, Counter-Strike, Medal of Honor: Frontline m.fl.
Man ska även kunna mata in egna schema på ett enkelt och effektivt sätt vid senare tillfälle.
SmartJoy FRAG är en mycket intressant produkt, speciellt för de konsolspelare som spelar mycket PC-spel. Personligen kommer jag garanterat att testa en enhet så fort det bara går. Men tills dess kan även Lik-Sang erbjuda två filmklipp där man visar hur väl adaptern fungerar.


Mer information om SmartJoy FRAG går att hitta på Lik-Sangs hemsida.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid