Precis som flera andra stora teknikföretag som fått nys om populariteten hos virtuell verklighet så arbetar Samsung på ett eget VR-headset, som förväntas utannonseras under årets IFA-mässa. Vi tar en titt på tidiga bilder och reder ut vad vi har att vänta oss av Samsung på VR-marknaden.

När Ifixit dissekerade VR-glasögonen Oculus Rift blev många förvänade över vad företaget hade använt sig av för skärmpanel. Istället för en skräddarsydd panellösning har Oculus helt sonika byggt in en skärm från en Samsung Galaxy Note 3 – inklusive framsida, pekskärmskontroller och logotyp. Förutom att väcka frågor om vad Samsung och Oculus har för samarbete har det för många vänt upp och ned på uppfattningen om vad mobiltelefoner kan spela för roll i utvecklingen av virtuell verklighet.

Samsung_Moonlight_2

The Verge har kommit över bilder på vad som ser ut att bli Samsungs eget VR-headset Moonlight, som till skillnad från Oculus Rift inte har en inbyggd skärm, utan används som dockningsstation till en av företagets mobiltelefoner. Med rätt optik och storleksklass på telefonen bör resultatet bli i linje med Oculus alternativ, med skillnaden att du behöver köpa telefonen separat.

Det vore inte osannolikt att Samsung väljer att utannonsera Moonlight officiellt under årets IFA-mässa, då i samband med sin nya entusiasttelefon Note 4. Den nya telefonen förväntas få en högre upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar likt konkurrenten LG G3, vilket skulle ge Samsung ett försprång gentemot Oculus när det kommer till upplösningen.

En annan viktig skillnad blir att medan Oculus Rift med fördel kopplas till en PC så kommer Samsungs alternativ drivas helt från telefonen. Och även fast telefoner idag är oerhört kraftfulla så kommer ett PC-anslutet VR-headset kunna pumpa ut högre detaljrikedom beroende på datorn och vilket spel som spelas.

Samsungs presskonferens på IFA går av stapeln den 3 september, så då bör vi få veta mer om både Galaxy Note 4 och Project Moonlight.

Källa: The Verge


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Morkul
Morkul
9 Årtal sedan

[i]”En annan viktig skillnad blir att medan Oculus Rift med fördel kopplas till en PC så kommer Samsungs alternativ drivas helt från telefonen. Och även fast telefoner idag är oerhört kraftfulla så kommer ett PC-anslutet VR-headset kunna pumpa ut högre detaljrikedom beroende på datorn och vilket spel som spelas.”[/i]

Inte helt korrekt eftersom Oculus Rift fortfarande använder relefonens grafik krets.

Mickemack
Mickemack
9 Årtal sedan

[quote name=”Morkul”]”En annan viktig skillnad blir att medan Oculus Rift med fördel kopplas till en PC så kommer Samsungs alternativ drivas helt från telefonen. Och även fast telefoner idag är oerhört kraftfulla så kommer ett PC-anslutet VR-headset kunna pumpa ut högre detaljrikedom beroende på datorn och vilket spel som spelas.”

Inte helt korrekt eftersom Oculus Rift fortfarande använder relefonens grafik krets.[/quote]

Hur menar du? Har man en OR kopplad till datorn renderas allt där och Riften är bara display, eller har jag missat något?

Morkul
Morkul
9 Årtal sedan

Det är grafikkretsen från Galaxy Note 3 som styr displayen så du är fortfarande begränsad till bland annat dess throughput.

Henrik Berntsson
Admin
9 Årtal sedan

För alla som vill veta mer om vad Samsung släpper på IFA så kommer vi att vara på plats den 3e och bevaka presseventet och alla produkter som man släpper info om där