Small preview image

AGEIA jobbar som bekant för fulla muggar med att marknadsföra sin spelfysikaccelerator PhysX och AGEIAs arbeta har fått grafikkortstillverkarna ATI och NVIDIA att verkligen vakna till liv. Just släktskapet med grafikkort är ganska tydligt och nu har det dykt upp information om ännu en röd tråd, AGEIA ser nämligen ut att undersöka möjligheterna att koppla samman flera PhysX-kort i någon sorts multi-PPU konfiguration, likt SLI och Crossfire för grafikkort. Uppgifterna kommer från X-bit Labs som dessikerat AGEIAs senaste PhysX drivrutin och där i hittat kod som ser ut att vara en grund för att bygga system med flera fysikacceleratorer sammankopplade.



”Ageia’s future drivers should be able to “split” the scene into multiple three-dimensional “compartments” assigning a dedicated physics processing unit (PPU) for each.”


Om AGEIA verkligen har planer på detta lär man dock satsa på att få ut sin PCI Express-version av PhysX först, samtidigt ska det bli intressant att se vilka prestandaförbättringar detta skulle ge. I dagsläget är det dock viktigast för AGEIA att få fart på spelutvecklingen med stöd för PhysX, då inte ens ett kort utnyttjas särskilt effektivt ännu.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid